Đukanović odlikovao Dmohovskog Ordenom crnogorske zastave

"Dmohovski je odlikovan Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena, koje se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru", piše u saopštenju

7747 pregleda 8 komentar(a)
Dmohovski i Đukanović, Foto: Predsjednik Crne Gore
Dmohovski i Đukanović, Foto: Predsjednik Crne Gore

Bliskost i solidarnost crnogorskog i poljkog naroda potvrdila su dodatno i iskušenja kroz koja prolazimo u uslovima ugroženog mira u Evropi, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, u oproštajnu posjetu primio ambasadora Republike Poljske Artura Dmohovskog i tom prilikom ga odlikovao visokim državnim priznanjem.

"Dmohovski je odlikovan Ordenom crnogorske zastave trećeg stepena, koje se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru", piše u saopštenju.

Đukanović je, kako se navodi, zahvalio ambasadoru na ukupnom angažmanu, za doprinos ostvarenjima crnogorskih nacionalnih interesa koji se, prema njegovim riječima, ogleda i u unaprijeđenju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

On je istakao i značaj pravilnog razumijevanja evropskih aspiracija Crne Gore i "snažnu podršku" Poljske integraciji Crne Gore i Zapadnog Balkana.

"Predsjednik je visoko ocijenio tradicionalno prijateljske i dobre odnose, koji su tokom mandata ambasadora Dmohovskog dovedeni na viši nivo, intenziviranjem dijaloga na najvišem nivou kroz posjete predsjednika Dude Crnoj Gori i Đukanovića Poljskoj", rečeno je iz kabineta predsjednika.

"Ambasador Dmohovski je zahvalio predsjedniku Đukanoviću na visokom odlikovanju što je za njega izuzetna čast. Uz zahvalnost za odličnu saradnju, partnerstvo i profesionalan odnos, kazao je da će Crna Gora uvijek imati posebno mjesto u srcima njegove porodice", piše u saopštenju.

Prema riječima poljskog ambasadora odnosi dvije zemlje u prethodnom periodu podignuti su na najviši nivo, uprkos izazovima kovid pandemije i rata u Ukrajini, te dodao kako se nada da će tako i nastaviti.

"Dmohovski je naglasio da trenutno izazovno političko okruženje zahtijeva podršku partnera kao što je Crna Gora sa kojima ćemo govoriti zajedničkim glasom. Ambasador je poručio da Poljska ostaje zagovornik proširenja EU i što skorijeg pristupanja Crne Gore, što je interes i EU", kazali su iz kabineta predsjednika.

Bonus video: