SD odlučio: Na izbore sa DPS, SDP, DUA i LP

"Čvrsto insistiram na potrebi dodatnog podmlađivanja i širenja kadrovske ponude Socijaldemokrata na ovim izborima, zbog čega sam predlažio kandidate za poslanike koji gotovo svi dolaze iz reda nove, mlađe, ali već dovoljno afirmisane generacije u partiji...", rekao je lider SD-a Damir Šehović

24117 pregleda 351 reakcija 101 komentar(a)
Šehović, Foto: Luka Zeković
Šehović, Foto: Luka Zeković

Glavni odbor i Predsjedništvo Socijaldemokrata Crne Gore donijeli su odluku o koalicionom nastupu sa DPS, SDP, DUA i LP, na parlamentarnim izborima zakzanim za 11. jun.

"Nakon sveobuhvatnog i ozbiljnog razmatranja različitih opcija, između ostalog i samostalnog nastupa za koji je partija bila u potpunosti spremna i odavno prikupila više nego dovoljan broj potpisa za podršku listi, Glavni odbor i Predsjedništvo su jednoglasno donijeli odluku o zajedničkom izbornom nastupu sa našim tradicionalnim partnerima", saopšteno je iz Socijaldemokrata.

Iz te partije su dodali da su na predlog predsjednika Damira Šehovića jednoglasno izabrali i kandidate za poslanike koji će se u ime SD-a naći na koalicionoj izbornoj listi, a koji su gotovo bez izuzetka mlađi ljudi.

"Čvrsto insistiram na potrebi dodatnog podmlađivanja i širenja kadrovske ponude Socijaldemokrata na ovim izborima, zbog čega sam predlažio kandidate za poslanike koji gotovo svi dolaze iz reda nove, mlađe, ali već dovoljno afirmisane generacije u partiji, koja izvjesno jeste u stanju da se nosi i sa najvećim političkim izazovima", rekao je Šehović na sjednici Glavnog odbora.

Kako je saopšteno iz SD-a, Šehović je kazao da je ovo nastavak politike koju je kao tada novoizabrani predsjednik najavio na partijskom Kongresu održanom prije nešto više od godinu pod sloganom "Novi ljudi za novo vrijeme", na kojem je inače došlo do smjene generacija u rukovodstvu partije.

"Ovakvom inoviranom i podmlađenom listom kandidata za poslanike šaljemo ne samo poruku široke kadrovske ponude kojom raspolažemo, nego i stvaramo pretpostavke za još veću konkurentnost partije u budućnosti, a samim tim i povoljnijem izbornom rezultatu naše zajedničke koalicione liste, čiji dio ćemo na parlamentarnim izborima biti”, rekao je Šehović.

Socijaldemokrate su, navodi se u saopštenju, postavile tri važna politička prioriteta na kojima će posebno u daljem periodu insistirati - članstvo u Evropskoj uniji, poboljšanje životnog standarda najšire kategorije stanovništva, kao i očuvanje i jačanje građanskog, sekularnog, antifašističkog i evropskog karaktera naše države, koji je poslednjih godina ozbiljno doveden u pitanje.

Socijaldemokrate su ponovile da građanska Crna Gora, jasno pozicionirana na njenom evropskom i evroatlantskom putu, nema alternativu.

"Ta Crna Gora, koju smo zajedničkim snagama mukotrpno stvarali od 2006. godine, mora odnijeti pobjedu na predstojećim izborima. Naša domovina može opstati jedino kao građanska država. Naša država mora ponovo postati kredibilan partner unutar NATO saveza i mora se vratiti na svoj evropski put, na poziciju države koja je, ne tako davno, prije 2020. godine, bila primjer svima u regionu kada su evropske integracije u pitanju", zaključuju u SD-u.

Bonus video: