DF: Božoviću dozvoliti da se brani sa slobode, produženje pritvora nastavak iživljavanja nad njim i našim savezom

"Nije nikakva tajna da ne samo pojedine domaće, nego i međunarodne adrese žele nanijeti štetu DF-u i umanjiti njegovu snagu, kako bi oni na koje imaju više uticaja mogli da izvršavaju planove koji su već davno definisani izvan ove zemlje"

3357 pregleda 17 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) saopštio je da produženje pritvora uhapšenom predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću predstavlja "nastavak iživljavanja nad njim i našim političkim savezom".

Božoviću je danas za još dva mjeseca produžen pritvor odlukom krivičnog vanraspravnog vijeća Višeg suda. Božović je uhapšen 13. aprila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

"Ovo je skandalozan pravosudni presedan, naročito iz razloga što Božović i njegovi advokati ne znaju za šta ga tužilaštvo tereti, čime su mu ugrožena i osnovna ljudska prava. Iz tog razloga, ovaj potez Višeg suda je i produžetak kidnapovanja gradonačelnika Budve, ali i otežavanja situacije u najvažnijem turističkom gradu Crne Gore pred nastupajuću sezonu. Ovako iznenadno hapšenje i pritvaranje, uoči parlamentarnih izbora, sprečava Božovića da obavlja dužnost predsjednika opštine i da realizuje veoma važne projekte na osnovu kojih je i pobijedio na izborima u Budvi", navodi se u saopštenju DF-a.

Dodaju da su "sigurni da se ovakva politička, pravosudna i svaka druga haranga protiv Božovića prvenstveno vodi u susret nastupajućim izborima".

"Naime, nije nikakva tajna da ne samo pojedine domaće, nego i međunarodne adrese žele nanijeti štetu DF-u i umanjiti njegovu snagu, kako bi oni na koje imaju više uticaja mogli da izvršavaju planove koji su već davno definisani izvan ove zemlje. Naša politička organizacija se nikada neće povinovati tuđoj volji, kao što i naši građani ne žele da budu puki izvršioci naloga ambasada, a što se tiče konkretne krivične odgovornosti, više smo nego ubijeđeni da će se mnogo namučiti oni koji žele da dokažu njegovu krivicu, a dokazaće samo ono što zna čitava Budva i cijela Crna Gora - da je on nevin čovjek", navodi se u saopštenju.

DF je pozvao nadležne da dozvole Božoviću da se brani sa slobode.

"Jer on nije nikakav kriminalac, neće otići nigdje i radiće u interesu svog grada i svih građana Crne Gore. U konačnom, treba povesti računa da 50 odsto turističkog priliva Crne Gore ostvaruje opština u kojoj je on prvi čovjek, a većina državne administracije i građana živi upravo od tih prihoda", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: