DIK utvrdio izbornu listu pokreta "Pravda za sve"

Narodni pokret "Pravda za sve" dostavio je juče DIK-u dodatne potpise, nakon što je ta komisija vratila izbornu listu na doradu

12952 pregleda 95 reakcija 19 komentar(a)
Fotografija koju je objavio Vukićević, Foto: facebook.com/ivan.vukicevic3
Fotografija koju je objavio Vukićević, Foto: facebook.com/ivan.vukicevic3

Državna izborna komisija (DIK) utvrdila je i proglasila izbornu listu “Pravda za sve – dr Vladimir Leposavić", koju je podnijela grupa građana “Narodni pokret Pravda za sve”, objavljeno je na sajtu DIK-a.

Komisija je istovremeno donijela i zaključak kojim se utvrđuje da ta grupa birača ispunjava uslove za određivanje opunomoćenih predstavnika u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora.

"Izborna lista: 'Pravda za sve! - dr Vladimir Leposavić' je upravo potvrđena na sjednici DIK-a i sada je i zvanično prva lista koja učestvuje na prvim slobodnim i demokratskim izborima u Crnoj Gori 11. juna 2023. godine", objavio je i funkcioner tog pokreta Ivan Vukićević na Fejsbuku.

Narodni pokret "Pravda za sve" dostavio je juče DIK-u dodatne potpise, nakon što je ta komisija vratila izbornu listu na doradu, jer su nedostajala 203 potpisa podrške birača. Za podršku izbornoj listi potrebno je najmanje 4.338 potpisa birača.

Na čelu liste je bivši ministar pravde Vladimir Leposavić, za čijeg mandata je Vukićević bio državni sekretar u tom resoru.

Rok za predaju izbornih listi je utorak, 16. maja u ponoć.

Bonus video: