Preokret predao listu za izbore, Perić nosilac

"Ovi izbori su prilika da se pošalje poruka da je centar političkog sistema građanin, ne političke oligarhije", kazali su iz Preokreta

24824 pregleda 119 reakcija 70 komentar(a)
Perić, Foto: Preokret
Perić, Foto: Preokret

Preokret je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) jutros predao listu poslaničkih kandidata za parlamentarne izbore 11. juna.

Nosilac liste je Srđan Perić, a Preokret će na izborima nastupiti pod sloganom: "Preokret za sigurnu Crnu Goru - Srđan Perić".

"Osnovni cilj je stvaranje političkog izraza koji će značiti povratak moći građaninu. Politički sistem se otvorio zahvaljujući građanima i sada je ključan korak u kome će građani glasati za konkretne opcije i tražiti konkretna rješenja, uz obavezu podnošenja odgovornosti ako se oni ne ispuni. Ovi izbori su prilika da se pošalje poruka da je centar političkog sistema građanin, ne političke oligarhije. Na ovim izborima građani su u prilici da ne prave kompromis u svom političkom izboru, već da slobodno i bez ikakvog opterećenja glasaju opcije koje programski i ideloški predstavljaju odgovor na njihove potrebe i tako počnu da suštinski preokreću sistem. Program na kojem će se voditi kampanja je baziran na programima Siguran stan, Siguran posao i Siguran prostor, što treba da rezultira sigurnom Crnom Gorom", kazali su iz Preokreta za "Vijesti".

Na listi su: Srđan Perić, biolog Vuk Iković, politikološkinja Andrijana Radović, profesor istorije Dževdet Pepić, ekonomista Mirza Krnić, konzervatorka Svetlana Dukić...

Pun sastav liste će, kako su kazali, biti objavljen nakon zvaničnog proglašenja liste. "Tokom kampanje će biti objavljene i podrške uglednih intelektualaca, umjetnika i pisaca", navode iz Preokreta.

Bonus video: