GO PES usvojio listu za izbore, Spajić nosilac

Na listi PES su i kandidati Saveza građana Civis, Ujedinjene Crne Gore (UCG), Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Novske liste

80503 pregleda 443 reakcija 130 komentar(a)
Spajić, Foto: Boris Pejović
Spajić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.05.2023. 22:27h

Glavni odbor (GO) Pokreta Evropa Sad (PES) usvojio je večeras poslaničku listu za vanredne parlamentarne izbore 11. juna, potvrđeno je "Vijestima".

Na listi PES su i kandidati Saveza građana Civis, Ujedinjene Crne Gore (UCG), Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Novske liste.

Nosilac liste je lider PES Milojko Spajić.

"Izglasali smo listu za parlamentarne izbore. Došli smo do najboljeg rješenja. Najbitnije je sa se sad fokusiramo na program Evropa sad. To su veliki zadaci koji nas čekaju. Trebaće nam stabilan parlament. Imamo 81 ime, dobićete listu uskoro", kazao je Spajić.

Novoizabrani predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika PES Jakov Milatović napustio je ranije danas sjednicu GO PES-a zbog, kako je rekao, sastanka sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan.

"Poželio sm uspješan rad GO i siguran sam da će donijeti najbolju odluku i za PES i za buducnost Crne Gore", rekao je Milatović tada novinarima.

Žustra polemika i na momente i otvorena svađa obilježili su sinoćnu sjednicu Predsjedništva PES, koje je do kasno u noć raspravljalo o listi kandidata za poslanike na narednim izborima.

Više izvora "Vijesti" je potvrdilo da je predsjednik PES-a Milojko Spajić napustio sjednicu prije njenog završetka nakon jedne od žustrijih polemika.

Spajić je večeras tim povodom rekao da je zbog obaveza morao da ode.

"Normalno je sa raspravljamo u demokratskoj atmosferi. Nisam napustio sjednicu, nego sam zbog obaveza morao da odem", rekao je Spajić.

Bonus video: