SDP predao listu, Đurašković: Nemamo rezervnu kuću i državljanstva, nismo potkopavali temelje CG korupcijom i kriminalom

Naziv liste je "SDP - za našu kuću"

20120 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Sa predaje liste: Predsjednik DIK Nikola Mugoša i Đurašković, Foto: Danijela Lasica
Sa predaje liste: Predsjednik DIK Nikola Mugoša i Đurašković, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 16.05.2023. 16:40h

Socijaldemokratska partija (SDP) predala je danas Državnoj izbornoj komisiji (DIK) listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore 11. juna.

Nosliac liste je potpredsjednik SDP-a i gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković.

SDP, predaja liste
foto: Danijela Lasica

Naziv liste je "SDP - za našu kuću".

Đurašković je kazao je da su u SDP-u opredijeljeni da obezbijede kvalitetnu budućnost za sve građane.

"Želimo da svaka kuća i svaki građanin ima kvalitetan život, obrazovanje, posao. Želimo da gradimo Crnu Goru kao sigurno i udobno mjesto za život. Za razliku od drugih, mi nemamo rezervnu kuću i rezervna državljanstva, niti smo potkopavali temelje Crne Gore nepotizmom, korupcijom i kriminalom", poručio je Đurašković.

Na pitanje hoće li im biti teško da nađu koalicionog partnera, odgovorio je da o tome još ne razmišljaju i da će za to biti vremena.

"Vijesti" su juče objavile da će prema nezvaničnim saznanjima drugi na listi biti generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović, a da će se na njoj naći i Adnan Striković, Amina Cikotić, Bojan Zeković, Petar Odžić...

"Vijesti" su prije dva dana objavile i da se lider SDP-a Raško Konjević povlači iz politike nakon parlamentarnih izbora.

Konjevića nema na listi kandidata za poslanike.

Bonus video: