Durmitorska inicijativa: Da obezbijedimo pozicije na državnom nivou, nikada nismo bili ideja kadrovskog uhljebljenja

"Nakon odličnih izbornih rezultata na Žabljaku, ukazala se prilika da kadrovski i stručno obogatimo koaliciju koju predvodi Milojko Spajić"

4901 pregleda 4 komentar(a)
Durmitorska inicijativa, Foto: Durmitorska inicijativa
Durmitorska inicijativa, Foto: Durmitorska inicijativa

Durmitorska inicijativa saopštile je da će učestvovati na parlamentarnim izborima 11. juna u sklopu šire koalicije Pokreta Evropa sad (PES).

"Nakon odličnih izbornih rezultata na Žabljaku, ukazala se prilika da kadrovski i stručno obogatimo koaliciju koju predvodi Milojko Spajić i time sebi obezbijedimo pozicije na državnom nivou. Međutim, Durmitorska inicijativa nikada nije bila ideja kadrovskog uhljebljenja niti pokret predizbornog populizma, naš osnovni cilj ostaje isti, kroz projektna rešenja, bolji i kvalitetnij život ljudi na Žabljaku", objavili su iz Durmitorske inicijative na Fejsbuku.

Poručili su da se koalicionim sporazumom sa PES obavezuju, da će u narednom mandatnom periodu Vlade Crne Gore, na Žabljaku pokrenuti ili realizovati sljedeće projekte:

  • Rekonstrukcija skijališta "Savin kuk" i uraditi plansku dokumentaciju za rekonstrukciju ostalih skijališta na Žabljaku, (Štuoc i Javorovača).
  • Projekat izgradnje gradskog trga na prostoru bivše kasarne na Žabljaku, sa propratnim turističkim, kulturnim i sportskim sadržajima, te adekvatnom podzemnom garažom.
  • Projekat rekonstrukcije gradske zdravstvene stanice (u sklopu gradskog trga) i time kadrovski i infrastrukturno dugoročno riješiti problem primarne medicinske zaštite stanovništva opštine Žabljak.
  • Projekat uspostavljanja šire autonomije za NP Durmitor i vraćanje 20 % ostvarene dobiti opštini Žabljak.
  • Pokret Evropa sad se obavezuju da će ukazati stručnu, operativnu i moralnu pomoć pri izradi planske dokumentacije za opštinu Žabljak i zajedno sa predstavnicima lokalne vlasti učestvovati u očuvanja postora kao osnovnog prirodnog resursa planine Durmitor.

Bonus video: