Vučinić: Milatović da potpiše zakon o izmjeni Zakona o PIO

Vučinić je kazao da izmjena zakona o penzionom osiguranju koju je 27. saziv Skupštine usvojio 19. aprila omogućavaju povoljnije odlaske u penziju za radnike iz rudarsko-metalurškog kompleksa koji su bez posla ostali zbog "obustave proizvodnje nastale gašenjem ili zatvaranjem proizvodnih kapaciteta usljed ekonomskih i tehnoloških problema u poslovanju"

3768 pregleda 10 komentar(a)
Vučinić, Foto: Boris Pejović
Vučinić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Radničke partije (RP) Maksim Vučinić pozvao je danas novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da potpiše zakon o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

"Izmjena zakona o penzionom osiguranju koju je 27. saziv Skupštine usvojio 19. aprila omogućavaju povoljnije odlaske u penziju za radnike iz rudarsko-metalurškog kompleksa koji su bez posla ostali zbog "obustave proizvodnje nastale gašenjem ili zatvaranjem proizvodnih kapaciteta usljed ekonomskih i tehnoloških problema u poslovanju". Međutim, ona je usvojena nakon što je odlazeći predsjednik (Milo Đukanović) dao ukaz o raspuštanju Skupštine zbog čega nije potpisao izmjenu ovog zakona kao ni ostale usvojene u tom periodu", istakao je Vučinić u saopštenju.

On je dodao da su nakon gašenja preostalih 12 ćelija u pogonu Elektrolize u Kombinatu aluminijuma Podgorica (KAP) radnici jako zabrinuti, jer bi kako kaže Vučinić eventualno izbjegavanje potpisivanja zakona od strane novoizabranog predsjednika ostavilo većinu njih bez egzistencije do glasanja u novom sazivu.

"Što bi teoretski moglo sačekati redovno jesenje zasijedanje", zaključio je Vučinić.

Bonus video: