Živković: Nakon izbora možemo pričati s onima koji žele dobro CG; Mugoša: Program posvećen ekonomskom položaju građana

"Bez ove koalicije nema niti stabilnosti, niti sigurnosti, niti buduće evropske vlade", poručio je Živković

25374 pregleda 98 reakcija 97 komentar(a)
Živković, Foto: Boris Pejović
Živković, Foto: Boris Pejović

Nosilac izborne liste saveza okupljenog oko Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, kazao je danas će ta koalicija ostvariti najbolji rezultat na predstojećim državnim izborima, i da bez nje neće biti "buduće evropske vlade".

On je na konferenciji za medije s predstavnicima ostalih partija koje su u savezu s DPS-om, rekao da njihova koalicija neće da se bavi "floskulama i populizmom", već da će na izbore ići sa "setom konkretnih mjera" kojima žele da zavrijede povjerenje građana.

"Ostvarićemo najbolji izborni rezultat, a nakon izbora 11. juna, u zavisnosti od toga kako se poslože političke karte, možemo razgovarati s onima koji žele dobro Crnoj Gori. Bez ove koalicije nema niti stabilnosti, niti sigurnosti, niti buduće evropske vlade", poručio je Živković, koji je vršilac dužnosti (v. d.) šefa DPS-a.

Ta stranka će na izborima nastupiti sa Socijaldemokratama (SD), Liberalnom partijom (LP) i Demokratskom unijom Albanaca (DUA). Njihova lista nosi naziv - "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! - Danijel Živković".

Đukanović će učestvovati u kampanji

Živković je saopštio da će građanin biti u fokusu pažnje njihovog izbornog programa, u kom se, kako je naveo, nalaze "konkretna rješenja za probleme koji tište i opterećuju crnogorsko društvo".

"Ne bavimo se populizmom i jeftinim političkim trikovima. Ponudili smo realna i održiva rješenja. Prethodne dvije godine smo davali dijagnozu onoga što se dešavalo... Mislim da je vrijeme da ponudimo konkretna rješenja. Znamo kako treba realizovati mjere iz našeg programa", istakao je.

Upitan hoće li doskorašnji šef DPS-a Milo Đukanović učestvovati u predizbornoj kampanji, Živković je odgovorio potvrdno.

Mugoša: Program posvećen socio-ekonomskom položaju građana

Kandidat za poslanika koalicije oko DPS-a i funkcioner SD-a Boris Mugoša, najavio je da će njihov program biti predstavljen za nekoliko dana i da će ponuditi odgovore "na izazove s kojima se crnogorski građanin suočava svakog dana".

On je saopštio da njihova koalicija neće da obećava nešto što nije realno, već da će stajati iza onoga što kaže i da će se truditi da to i ostvari. Naglasio je da je većina programa posvećena pitanju socio-ekonomskog položaja građana.

"Vidjeli ste da je Crna Gora najskuplja država u regionu. Za većinu građana život je težak. Socijalno ranjive kategorije su zaboravljene i ostale su bez iakakve podrške. Mi ćemo se na to fokusirati. Naša politička i moralna obaveza je da imamo državu socijalne pravde. Posvetićemo se korisnicima socijalnih davanja, koji zadnje tri godine primaju 70 do 80 eura. Posvetićemo značajnu pažnju penzionerima, kako povećanju minimalne penzije, tako i ostalih penzija. Bavićemo se i hraniteljskim porodicama, samohranim porodicama, nezaposlenima... Bavićemo se svim ranjivim kategorijama... Samo ću da stanem iza onih rješenja za koja mogu da garantujem da se u četvorogodišnjem periodu mogu ostvariti", poručio je na presu.

Zenka: Očekujemo povjerenje građana

Kandidat za poslanika saveza oko DPS-a i lider DUA Mehmed Zenka, rekao je da je njegova partija s pravom ušla u savez koji predvodi DPS.

"Manjine su u posljednje tri godine vidjele u kakvoj se poziciji nalaze. Zabrinjavajuće su poruke koje nam se šalju u posljednje tri godine. Mislim da će naša lista pokazati i dokazati da smo u pravu. Nadamo se da ćemo dobiti povjerenje građana", dodao je.

Belan: Šansa generacije

Kandidat za poslanika DPS-ove liste i član Predsjedništva LP-a Vatroslav Belan, izjavio je da je cilj koalicije da nakon izbora dominira i u Skupštini i u Vladi.

"Kako bismo u naredne dvije godine završili pregovore s EU i kako bi se učlanili u tu zajednicu do dvadesetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore 2006. godine. Potrebna je stabilizacija ekonomskog sistema. Zanima nas kad će početi izgradnja druga dionica auto-puta, kad će početi realizacija drugih infrastrukturnih projekata... To su stvari zbog kojih je ovaj tim oformljen, i to su stvari koje ćemo ostvariti. Ovo je šansa generacije", zaključio je.

Bonus video: