PES: Ubrzali smo marginalizaciju DPS-a, građani će znati da prosude ko se bavi demagoškim, a ko ozbiljnim pristupom

"Voljom građana uspješna misija Pokreta Evropa sad nastaviće se i na parlamentarnim izborima, na kojima ćemo penzionisati mnoge političare, koji su bili garancija opstanka i dominacije DPS-a"

9237 pregleda 38 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Ubijeđeni smo da će građani znati jasno da prosude ko se bavi demagoškim, a ko ozbiljnim pristupom unapređenju standarda i jačanju vladavine prava, poručili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz ovog pokreta u saopštenju navode da je pojavom PES-a ubrzana politička marginalizacija Demokratske partije socijalista (DPS).

"Kao i svih ostalih koji su učestvovali u usporavanju ekonomskog razvoja, ali i očigledno u raznim akcijama kojima se bave tužilački organi", dodaju iz PES-a.

Pokret Evropa sad, kako navode, u brojnim opštinama Crne Gore dao je odlučujući doprinos da se zaustavi ekonomska devastacija sprovođena od strane DPS-a do i formalne detronizacije šefa bivšeg režima.

"Takođe, podsjećamo crnogorsku javnost da je PES jedan od rijetkih subjekata koji nije imao nikakvu saradnju sa DPS-om, za razliku od mnogih drugih koji su sinhronizovano sarađivali u DIK-u, te zajedno sa DPS-om glasali u parlamentu, pa čak i djelili vlast u raznim organima upravljanja, upravo sa kadrovima DPS-a", piše u saopštenju.

Dodaju da će voljom građana uspješna misija Pokreta Evropa sad nastaviti i na parlamentarnim izborima, 11. juna.

"Na kojima ćemo penzionisati mnoge političare, koji su bili garancija opstanka i dominacije DPS-a", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: