Adžić i Terzić u Interpolu: MUP spreman za još ćvršću saradnju

Prema njihovim riječima susret je bio prilika za razgovor o aktivnostima koje su u prethodnom periodu preduzete u borbi protiv transnacionalnog kriminala, finansiranja terorizma i drugih prijetnji po bezbjednost

7986 pregleda 5 komentar(a)
Sastanak u lionu, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Sastanak u lionu, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Sve više izazova na globalnom planu nameće potrebu za zajedničkim djelovanjem, te crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) iskazuje punu otvorenost i spremnost za još čvršću saradnju sa Interpolom na svim nivoima, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On se, kako se navodi iz MUP-a, zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Uprave policije Nikolom Terzić sastao sa generalnim sekretarom Interpola Jurgenom Štokom u Lionu.

Prema njihovim riječima susret je bio prilika za razgovor o aktivnostima koje su u prethodnom periodu preduzete u borbi protiv transnacionalnog kriminala, finansiranja terorizma i drugih prijetnji po bezbjednost.

"Ministar Adžić je istakao da je Crna Gora kredibilan partner u ispunjavanju ciljeva Interpola. Prema njegovim riječima, u narednom periodu fokus će biti na unapređenju saradnje u pravcu intenzivnijeg korišćenja raspoloživih mehanizama u borbi protiv svih oblika kriminala, uz kontinuirano praćenje razvoja novih servisa", navodi se u saopštenju MUP-a.

Terzić je, kako je rečeno, iskazao zadovoljstvo što je "zahvaljući angažmanu i posvećenom radu", crnogorska policija danas prepoznata kao akter koji daje doprinos međunarodnoj bezbjednosti.

"Štok je iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti da intenzivno učestvuje u zajedničkim akcijama i jača svoje kapacitete za borbu protiv svih oblika kriminala, a na tom planu može i ubuduće računati na punu podršku Interpola", piše u saopštenju.

Bonus video: