Abazović: DPS se raspada i zato ne smije na izbore

"Posljednja socio-ekonomska karta građana Crne Gore govori o promašenosti politike aktuelne vlasti i o tome koliko je vlast zapravo uništila standard crnogorskog građanina“, istakao je Abazović
302 pregleda 13 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: URA
Dritan Abazović, Foto: URA
Ažurirano: 08.09.2017. 11:20h

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović juče se sastao sa NJ.E. ambasadorom Kraljevine Norveške u Crnoj Gori, Arne S. Bjornstadom.

Abazović je tom prilikom istakao da Građanski pokret URA neće prekidati bojkot Skupštine Crne Gore i kazao da je URA spremna da razgovora o povratku u parlament isključivo onda kada DPS ponudi datum za prijevremene parlamentarne izbore.

„Demokratska partija socijalista se raspada i zbog toga ne smiju da daju datum za ponovoljene parlamentarne izbore. Posljedica haotičnog stanja u DPS-u su njihovi očajni rezultati na svim poljima, izrazito na ekonomskom planu. Posljednja socio-ekonomska karta građana Crne Gore govori o promašenosti politike aktuelne vlasti i o tome koliko je vlast zapravo uništila standard crnogorskog građanina. URA je u maju ponudila svoju vizuju ekonomskog razvoja zemlje kroz Ekonomski program - Posao za sve!“, istakao je Abazović.

Između ostalog, Abazović je iskoristio priliku da ambasadoru predoči plan aktivnosti Građanskog pokreta URA u narednom periodu.

„Građanski pokret URA intenzivno se priprema za sve lokalne izbore koji nas očekuju u predstojećem periodu. Konstatno smo prisutni na terenu na kojem dobijamo dobru povratnu informaciju od građana. To nas ohrabruje da neumorno nastavimo da radimo i dalje, uvjereni da će se trend promjena koji je započet nastaviti sve do konačnog pada autokratske vlasti, što je neminovnost. Spremamo da ponudimo građanima i našu viziju razvoja obrazovanja i zdravstva, kako bi ponudili konkretna rješenja za probleme u ovim oblastima.“ naglasio je Abazović.

Dvojica sagovornika su se na kraju usaglasila da je dalji dijalog neophodan kako bi se trenutna politička kriza u Crnoj Gori prevazišla.

Bonus video: