Raskol u budvanskom DF-u: Kažanegra napustio Front

Odlaskom Kažanegre DF i dalje ima većinu u lokalnom parlamentu, ali se spekuliše da bi njegovim stopama mogli da krenu još neki odbornici tog bloka

39090 pregleda 82 reakcija 81 komentar(a)
Kažanegra, Foto: DF Budva
Kažanegra, Foto: DF Budva

Odbornik Demokratskog fronta Mladen Kažanegra napustio je večeras taj politički blok. On je to potvrdio Vijestima.

Da postoje nesuglasice u Frontu Vijesti su objavile prije desetak dana. Front ima 18 odborničkih mandata od 33 koliko broji budvanski parlament i imaju apsolutnu većinu. Odlaskom Kažanegre i dalje imaju većinu, ali se spekuliše da bi Kažanegrinim stopama mogli da krenu još neki odbornici tog bloka.

“Zbog neslaganja kako se vodi i funkcioniše opština Budva od 23. oktobra prošle godine kao i nakon hapšenja predsjednika Opštine i pogrešnih poteza koji se vuku na štetu gradana Budve, a i pred početak turističke sezone. Opštinski odbor NSD ne postoji još od 2017. pa samim tim ne postoji način i mjesto za formalni dogovor oko ključnih predloga za funkcionisanje grada, već se takvi dogovori odvijaju na nekim neformalnim mjestima i samim tim ja kao odbornik za ključne stvari saznajem putem medija. Iz svih navedenih razloga ja Mladen Kažanegra napuštam odbornički klub 'Milo Božović - Budva na prvom mjestu i u narednom periodu ću nastupati kao samostalni odbornik u SO Budva”, napisao je Kažanegra u dopisu u koji su Vijesti imale uvid.

Bonus video: