Kaluđerović: Nasilje nad političarkama obeshrabruje žene da se uključe u politički život

Sloboda širenja jezika mržnje moguća je, kako kaže Kaluđerović, zbog višegodišnje nekažnjivosti takvih napada na žene u Crnoj Gori, dodajući da je zadnji čas da nadležni organi počnu da rade svoj posao i zaustave ovakvu praksu

6363 pregleda 55 reakcija 2 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP
Kaluđerović, Foto: SNP

Verbalno nasilje nad ženama, naročito ženama iz javnog života, u porastu je posljednjih godina u Crnoj Gori., a jedino što je tužnije od te činjenice, jeste da se takvoj praksi ne vidi kraj, kazala je kandidatkinja za poslanicu sa liste "Za tebe" Socijalistička narodna partija (SNP) i Demos Slađana Kaluđerović.

Ona je osudila obraćanje poslanicama Boženi Jelušić i Suadi Zoronjić u tekstu na portalu "Aktuelno".

"Pojedini mediji, iz različitih razloga, sebi daju za pravo da skandaloznim, nedopustivim i neprimjerenim tekstovima ne samo afirmišu omalovažavanje i diskriminaciju žena, već grubo promovišu rodne stereotipe i predrasude", smatra Kaluđerović.

Sloboda širenja jezika mržnje moguća je, kako ona kaže, zbog višegodišnje nekažnjivosti takvih napada na žene u Crnoj Gori, dodajući da je zadnji čas da nadležni organi počnu da rade svoj posao i zaustave ovakvu praksu.

"U suprotnom, njihovo ćutanje ili nereagovanje značiće – odobravanje nasilja nad ženama. A nasilje nad političarkama ne samo što ima štetan uticaj i posledice na individualne žene, već i na opštu motivaciju žena da se aktivno uključe u politički život, čime se podriva princip rodne ravnopravnosti, koji treba da bude jedan od temelja na kojima počiva demokratska i evropska Crna Gora", zaključila je Kaluđerović.

Bonus video: