Abazović: Ovo je Crna Gora koju sam priželjkivao, dio misije zbog koje sam ušao u politiku

"Ja sam u ovo vjerovao i danas mi se ispunio politički san... Nadam se da će predsjednik ispunjavati ono što je rekao u govoru", saopštio je Abazović

28702 pregleda 403 reakcija 54 komentar(a)
"Za ovo smo se borili": Abazović, Foto: Nikola Dragaš
"Za ovo smo se borili": Abazović, Foto: Nikola Dragaš

Premijer Dritan Abazović čestitao je predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću stupanje na dužnost, rekavši da se nada da će biti uspješan u obavljanju funkcije šefa države.

"Ovo je velika demokratska stepenica. Čestitam Milatoviću stupanje na dužnost. Za ovo smo se borili. Za ovakav dan kakav je bio u Skupštini. Ne sjećam se ovakvih scena iz bilo koje skupštine iz država regiona. Mnogi predsjednici iz regiona, mnogi ambasadori, zvaničnici...", kazao je Abazović novinarima nakon Milatovićeve inauguracije.

Milatović je položio zakletvu u Skupštini Crne Gore, u Podgorici. Svečanosti su prisustvovali brojni visoki zvaničnici iz države, regiona i svijeta, čelnici državnih institucija, članovi diplomatskog kora, bivši zvaničnici...

Abazović je rekao da se nada da će Milatovićev mandat biti uspješan.

"Ovo je Crna Gora koju sam priželjkivao da vidim, i osjećam se ponosnim što smo dostigli ovaj cilj. Ja sam u ovo vjerovao i danas mi se ispunio politički san, jedan dio misije zbog koje sam ušao u politiku. Nadam se da će predsjednik ispunjavati ono što je rekao u govoru", poručio je premijer.

Bonus video: