Bošnjak: Evropski put nema alternativu

"Moraju se dinamizovati gotovo svi reformski procesi koji će nas, najzad, voditi ka boljoj, stabilnijoj i izvjesnijoj budućnosti", kazala je potpredsjednica Skupštine

2677 pregleda 4 komentar(a)
Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Bošnjak, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kazala je, u čestitki povodom Dana nezavisnosti, da evropski put Crne Gore nema alternativu i da je državi, više nego ikad, potreban unutrašnji mir.

„Crna Gora je već 17 godina nezavisna država, još od 2006. godine kada je svoju samostalnost obnovila na referendumu. Danas, nakon toliko godina čekanja na svoje suštinsko i faktičko pridruživanje Evropskoj uniji, više je nego jasno da njen evropski put nema alternativu i da se moraju dinamizovati gotovo svi reformski procesi koji će nas, najzad, voditi ka boljoj, stabilnijoj i izvjesnijoj budućnosti. Više nego ikada, Crnoj Gori je potreban unutrašnji mir zahvaljujući kojem će se konsolidovati ona politička volja, istinski spremna da gradi demokratsku, etičku, multietničku i evropsku Crnu Goru. I koliko god pojedinim političkim strujama bivale važnije njene identitetske osobenosti, forma i sam kult nezavisnosti, kojim se dugo vremena pribjegavalo, jer su suštinske promjene koje vode istinskoj, pravoj nezavisnosti izostajale, danas, ipak, više nego ikada, nakon smjene stabilokratije, možemo da se nadamo nekoj prosperitetnijoj budućnosti.

"Zato, u svoje ime, u ime Skupštine Crne Gore, koristim priliku da čestitam svim građanima Dan nezavisnosti Crne Gore, da im poželim mir, harmoniju, mudrost, napredak, ali i veći stepen društvene kohezije, odgovornosti i sklada na našem zajedničkom putu izgradnje, jačanja i sveobuhvatnom reformskom osnaživanju evropske Crne Gore", navela je ona u čestitki.

Bonus video: