Varhelji: Nova parlamentarna većina mora nastaviti rad na dugo očekivanim imenovanjima u pravosuđu

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da se na marginama ministarskog sastanka Savjeta za vanjske poslove EU, koji se održava danas u Briselu, savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Đorđe Radulović susreo sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji

16749 pregleda 2 komentar(a)
Varhelji i Radulović, Foto: MVP
Varhelji i Radulović, Foto: MVP

Nova parlamentarna većina mora nastaviti rad na dugo očekivanim imenovanjima u pravosuđu, kao dio zaduženja Skupštine, što mora početi odmah nakon izbora u junu ove godine, kako bi Crna Gora što prije ponovo mogla privremeno zatvarati pregovaračka poglavlja i ubrzati svoj put u Evropsku uniju (EU), poručio je evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Varhelji.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da se na marginama ministarskog sastanka Savjeta za vanjske poslove EU, koji se održava danas u Briselu, savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Đorđe Radulović susreo sa Varheljijem.

"Tom prilikom bilo je riječi o političkoj situaciji u zemlji nakon stupanja na dužnost novog predsjednika države, kao i sljedećim koracima kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore", ističe se u saopštenju.

Iz MVP su dodali da su "posebno istaknuti posvećenost i značajni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao jedno od glavnih postignuća Vlade Crne Gore".

"U tom smislu ukazano na važnost predstojećih parlamentarnih izbora, nakon čega se očekuje formiranje parlamentarne većine posvećene ispunjavanju preostalih mjerila u oblasti vladavine prava na svom putu ka Evropskoj uniji. Komesar je poslao jasnu poruku da nova parlamentarna većina mora nastaviti rad na dugo očekivanim imenovanjima u pravosuđu, kao dio zaduženja Skupštine, što mora početi odmah nakon izbora u junu ove godine, kako bi Crna Gora što prije ponovo mogla privremeno zatvarati pregovaračka poglavlja i ubrzati svoj put u EU", piše u saopštenju MVP.

Bonus video: