Jušković: Upravni sud da kaže zašto ne donosi presudu, Đukanović i DPS ostvarivali interese preko Danilovića

"Naime, za vrijeme mandata, ministra Gorana Danilovića, čuvana je politička "zaostavština" potpresjednika Vlade Duška Markovića koji je donio rješenje , a kojim se na bazi grubih falsifikata, vrši promjena lica za zastupanje DSJ-a"

11657 pregleda 4 komentar(a)
Jušković, Foto: Vuk Lajović
Jušković, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Demokratske stranke jedinstva (DSJ) Nebojša Jušković saopštio je danas da "poziva Upravni sud da se izjasni zašto ne donosi presudu ili pak zakaže ročište, već više od godinu ipo, u predmetu protiv predsjednika Ujedinjene Crne Gorana Danilovića, a sve radi poništenja rješenja o imenovanju predsjednika DSJ".

"Obavještavam javnost da sam se nekoliko puta urgencijom obraćao Upravnom sudu, a sve radi zakazivanja ročišta kao i donošenja odluke u predmetu U br. 5936/21 na koje urgencije je sud ostao nijem, a ni na jednu nije dao odgovor u kojoj fazi se nalazi postupak. I pored jasno propisane zakonske odredbe koja uređuje suđenje u razumnom roku, koje Upravni sud grubo, oštro i smjelo krši u konkretnom predmetu, očigledno je da je politika umiješala prste u ovom predmetu, jer je nesporno da je pokretanju ovoga spora kumovao Danilović", istakao je Jušković u saopštenju.

On je dodao da su "jasni bili interesi nekadašnjeg predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića i DPS-a koje su ostvarivali u ovom postupku preko Gorana Danilovića koji je sa te funkcije štitio partijski interes Demosa na štetu pravde i zakona kao i kriminalne aktivnosti političkog saborca tada člana Predsjedništva, a sada potpredsjednika Demosa dr Radovana Asanovića, ali ostaje nejasno ko na Upravni sud vrši uticaj da ne postupa u konkretnom predmetu".

"Naime, za vrijeme mandata, ministra Gorana Danilovića, čuvana je politička "zaostavština" potpresjednika Vlade Duška Markovića koji je donio rješenje , a kojim se na bazi grubih falsifikata, vrši promjena lica za zastupanje DSJ-a, čime je ovim postupkom dotaknuto dno pravde,i izvršen nepoznat slučaj u političkoj istoriji i praksi,da visoki funkcioner jednog političkog subjekta,bude imenovan za predsjednika druge političke partije. Takvo rješenje je osporeno pred Upravnim sudom, koje je poništeno presudom Upravnog suda, a na osnovu koje presude je Ministarstvo javne uprave donijelo rješenje o promjeni podataka o licu ovlašćenom za zastupanje političke partije DSJ, a kojim rješenjem je imenovan mr Nebojša Jušković", kazao je Jušković.

On je kazao da je Danilović "preko svojih poslušnika protiv navedenog rješenja podnio tužbu Upravnom sudu kojom ništa drugo nego samo želi da opstruira i onemogući rad DSJ, a u kom predmetu je DSJ zauzela mjesto zainteresovanog lica i u cjelosti činjenicama osporila tužbeni zahtjev".

"Kako su predočene činjenice neosporive, to je neupitan ishod postupka, ali zbog takvog stanja očigledno je izvršen politički pritisak na Upravni sud koji već godinu ipo ne donosi presudu u konkretnoj pravnoj stvari, a da stvar bude gora ne zakazuje ni ročišta. Kako Upravni sud do reagovanja ovim saopštenjem nije zakazao ročište u konkretnom predmetu niti je odgovorio na više upućenih urgencija, pozivam Upravni sud da postupa u skladu sa zakonom i donese odluku u ovoj pravnoj stvari jer je odavno stvar sazrela za presuđenje,čime nanosi nenaknodivu političku štetu stranci. Ako pak ne postupi sud na naveden način, pozivam da se Upravni sud javno izjasni ko utiče na rad Upravnog suda", kazao je Jušković.

Poručio je da se "ovakvim ponašanjem političkih saboraca, Duška Markovića, Gorana Danilovića, Miodraga Lekića i dr Radovana Asanovića, kada je u pitanju pravno nasilje nad DSJ eksplicitno ukazuje da je cilj bio eliminacija iz pilitičkog života Crne Gore ovog političkog subjekta".

"Zbog pravnog tereta DSJ nije u mogućnosti u punom pravnom kapacitetu od 2016 godine,ostvariti svoje pravo da ravnopravno učestvuje na izborima i građanima.Crne Gore ponudi svoj politički program", zaključio je Jušković.

Bonus video: