Balidemaj: Đeka u politiku ušao sa ciljem da razjedini Albance

Potpredsjednik Albanske alternative reagovao na izjavu predsjednika Demokratske partije Fatmira Đeke

9078 pregleda 103 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Albanska Alternativa
Foto: Albanska Alternativa

Potpredsjednik Albanske alternative Edon Balidemaj kazao je da je predsjednik Demokratske partije i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka pokušao da bez jedne jedine činjenice demantuje ono za šta je prozvan, te da je iznio samo uvrede i neistine na račun Nika Đeljošaja.

"Umjesto činjenica, nad moralom u politici lamentira jedinka čija (ne)djela govore dovoljno sama za sebe: u politiku je ušao isključivo sa ciljem da razjedini Albance, počevši od svoje matične partije – DUA, koja mu je pružila sve (jer do tada niko nije znao za njegovo postojanje), a on je od tada sve redom prevario – sve osim DPS-a… Zato danas i sjedi u Vladi i lokalnoj samoupravi u Ulcinju, ušićari tu i tamo neki lični benefit, a jedina konstanta njegovog političkog djelovanja je – bezrezervna podrška njegovom idolu – Milu!

Ovaj i ovakav šarlatan je smogao hrabrosti da u svom političkom neznanju izjavi „da Albanska alternativa šteti interesima Albanaca u Crnoj Gori“. Istovremeno, nadmeno i neskromno za sebe tvrdi da vidi dalje i da je „posvećen širim interesima“. Nizak je taj brijeg na kojem stoji, pošto mimo sopstvenog interesa, teško da nešto uopšte i primjećuje! A Albanska alternativa, kao stožer Albanskog foruma, prepoznata je kao politička partija koja, za razliku od njega i njegovih, ujedinjuje Albance, i to ne samo one koji žive u Crnoj Gori, već i dijasporu. O nama govore naša djela i povjerenje građana!

Ipak, u svom bezličnom i primitivnom pokušaju da se oglasi, nije mogao da se uzdrži a da ne pokaže šta ga svrbi i šta je njegov suštinski problem: odatle pitanje zašto smo i mi u Vladi, odnosno zašto koristimo svoja Ustavom zagarantovana prava, umjesto da dozvolimo da u Vladi isključivo on „predstavlja“ Albance koji žive u Crnoj Gori? Dva su razloga za to: prvo, zbog toga što smo, za razliku od elementarne nepogode zvane Fatmir Đeka, mi oduvijek bili (i uvijek ćemo biti) tamo gdje se raspravlja o interesima Albanaca u CG, uvijek ćemo biti u potrazi za investicijama i projektima koji će obezbijediti bolji život građana i koji će opstajati generacijama. Za razliku od njega koji je, i kad je nešto kratko vodio, ostavljao za sobom pustoš.Ali, u njegovom slučaju, uzalud! Drugi naš razlog je upravo onaj koji odgovorne političare motiviše već hiljadama godina: „Najteža kazna za odbijanje vladanja je da vama vlada neko inferiorniji i manje sposoban od vas.“ (Platon)

Prilika je da se uputi javno pitanje elementarnoj političkoj nepogodi zvanoj Fatmir Đeka: možda bi bilo dobro da objasnite javnosti kako ste dobili odlaganje krivičnog gonjenja od SDT-a prije 30. avgusta 2020. godine i da li je istina da ste morali da uplatite iznos od 12.500 eura zbog 15 krivičnih prijava koje su podnijeli i Vaši najnoviji politički partneri?

I na kraju jedan krajnje dobronamjeran savjet: svjesni smo da ne znate šta je deminutiv, da ga ne znate koristiti, ali makar se okanite brige za našeg predsjednika: istraživanja javnog mnjenja pokazuju (a ovi izbori će to i dokazati) da je on istinski lider Albanaca u Crnoj Gori. Za razliku od Vas, kojem je posljednje mjesto uvijek zagarantovano. I to čak ne samo među Albancima, već uopšte", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: