Muhović zove Vladu da ispita ko radi za Gulena

Muhović tvrdi da je tužba protiv njega podnijeta kako bi se skrenula pažnja sa predizbornih zloupotreba DPS-a u Petnjici
164 pregleda 49 komentar(a)
Adnan Muhović
Adnan Muhović
Ažurirano: 08.09.2017. 05:55h

Turski biznismen Ismail Arslan, vlasnik tekstilne konfekcije “Arslan konfekcija“ i suvlasnik DOO “EURO BOR” iz Petnjice, podnio je Osnovnom sudu u Beranama tužbu protiv predsjednika petnjičkog odbora Bošnjačke stranke (BS) Adnana Muhovića jer ga je dovodio u vezu sa organizacijom FETO Fetulaha Gulena koja se u Turskoj smatra terorističkom organizacijom.

Muhović je ranije iznio sumnju da su predstavnici turske fabrike u Petnjici “protivnici demokratske vlade u Turskoj te da ima indicija da se radi o terorističkoj organizaciji”, tražeći od ambasade Turske da te sumnje provjeri. Gulena u Turskoj sumnjiče za pokušaj dravnog udara.

Kako prenosi portal Radio Petnjica, Arslan u tužbi navodi da je Muhović iznio neistinito činjenično tvrđenje kako bi ga omalovažio. On navodi da mu je Muhović “grubo vrijeđao duševni integritet i ugled”.

“Tuženi je znao da iznesene sumnje ne odgovaraju istini, jer bi u suprotnom Arslan bio lišen slobode i nalazio bi se u zatvoru zbog pokušaja državnog udara u Turskoj, a ne bi slobodno prelazio granične prelaze iz Turske”, navodi se u tužbi.

Muhović je “Vijestima” kazao da je šef lokalnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Mehmed Adrović izmanipulisao Arslana, jer uoči izbora u toj opštini želi da skrene priču sa krupnih afera.

“Od kupovine odbornika, preko divlje gradnje do zloupotrebe opštinskih resursa u partijske svrhe, pa sve do nelegalnog zapošljavanja u Opštini preko plasticifirane članske karte DPS-a i do pretvaranja zgrade Opštine u magacin građevinskog materijala kojim se kupuju glasovi za DPS i ucjenjuju građani Petnjice a kojima glavni magacioner Samir Agovic dijeli ono što je u suštini njihovo, ali ih ucjenjuje i traži glas za zloglasni DPS”, rekao je Muhović i naveo da želi da se provjeri svaka firma koja dolazi iz Turske i da to ni interes Vlade.

“Moja zainteresovanost da se preventivno djeluje je od izuzetnog značaja za Crnu Goru i Petnjicu, jer ako bi se desilo da u Crnu Goru uđu firme koje pripadaju FETO organizaciji, to ne bi bilo dobro za malu Crnu Goru koja želi dobre odnose sa velikom Turskom”, kazao je Muhović.

On je pojasnio da bi volio da Arsalanova firma krene sa proizvodnjom, navodeći da nije ništa eksplicitno tvrdio već da je iznosio sumnju. “Zar nemam pravo da sumnjam kada u Turskoj postoji FETO i kada se zna da ona ima svoje ogranke kroz dobro razvijenu mrežu po Balkanu”, naveo je on.

Bonus video: