Bogdanović i Kašćelan najozbiljniji kandidati

U DPS-u smatraju da bi nakon parlamentarnih izbora trebalo podmladiti politički kadar i na lokalnom nivou
12 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Milutin Simović, Foto: Gov.me
Aleksandar Bogdanović, Milutin Simović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.09.2017. 05:38h

A ktuelni gradonačelnik Aleksandar Bogdanović i direktor “Montenegro bonusa” Aleksandar Kašćelan najozbiljniji su kandidati za nosioca liste Demokratske partije socijalista (DPS) na izborima u Cetinju.

Izbori u prijestonici biće održani 26. novembra, zajedno sa izborima u Mojkovcu, Petnjici i Tuzima.

Sagovornici “Vijesti” iz vladajuće partije navode da se kao potencijalni kandidati pominju još neki funkcioneri sa Cetinja, ali da Bogdanović i Kašćelan imaju najveće šanse.

“Nakon parlamentarnih izbora gdje smo osvježili klub poslanika novim licima, pokušaćemo da isto učinimo i na lokalnom nivou. Nova lica mogla bi dodatno povećati povjerenje birača”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iako u vladajućoj partiji tvrde da su zadovoljni kako je vodio Cetinje, novu kandidaturu Bogdanovića mogle bi omesti porodične veze sa bivšim potpredsjednikom DPS-a Svetozarom Marovićem, koji je priznao da je vođa kriminalne organizacije koja je za milionski iznos oštetila budžet Opštine Budva. Bogdanović je u braku sa Marovićeviom kćerkom Milenom.

Podsjećajući da je Kašćelan član cetinjskog odbora DPS-a, sagovornik “Vijesti” kazao je da bi on kao direktor državne kompanije mogao da vodi poslove u opštini. Sagovornik navodi i da Kašćelan do sada nije bio javno eksponiran kao partijski kadar, i da bi to moglo biti dobro za kampanju.

Kašćelana i tadašnjeg stečajnog upravnika podgoričkog Kombinata aluminijuma Veselina Perišića su u junu 2014. godine saslušavali inspektori Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala, po prijavi CEAC-a Olega Derpaske.

Vlada je “Montenegro bonus” zadužila za organizovanje proizvodnje u KAP-u nakon otvaranja stečaja, a CEAC je tražio od Vrhovnog državnog tužilaštva da istraži da li je dio novca od prodaje aluminijuma nezakonito prisvojen, odnosno nije postao dio stečajne mase.

Bonus video: