"Vlada po pitanju rebalansa budžeta uradila ono što joj je u nadležnosti, ne miješa se u rad parlamenta i predsjednika"

Abazović ne smatra da je zloupotreba to što se političke partije u svojim predizbornim spotovima hvale uspjesima i postignućima Vlade, ministarstava i državnih institucija kao svojim

15668 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Neću kritikovati Fridom haus, oni imaju svoju metodologiju i svoje princpie. Za mene je najvažnije šta misle građani Crne Gore i relevantne političke adrese, rekao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je rekao da je jutros obavljen sastanak sa senatorima Sjedinjenih Američki Država (SAD), a da su prije neki dan okupljeni svi lideri regiona na inauguraciji predsjednika Jakova Milatovića i da to dosta govori...

"Takmičimo se da bude bolje našim građanima", poručio je Abazović.

Odgovarajući na pitanje šta će se desiti ukoliko parlament ne usvoji ili Milatović ne proglasi rebalans budžeta, premijer kaže da je Vlada uradila ono što je do nje.

"Vlada je uradila ono što je u njenoj nadležnosti, ne možemo da se miješamo u nadležnosti predsjednika ili parlamenta. Mislim da bi što prije to trebalo učiniti operativnim. Za Vladu je bilo pitanje kako doći do viškova, i mi smo došli", rekao je on.

Abazović ne smatra da je zloupotreba to što se političke partije u svojim predizbornim spotovima hvale uspjesima i postignućima Vlade, ministarstava i državnih institucija kao svojim.

"Vlada je završila svojih 365 dana i ima čime da se pohvali. Rezultate niko ne osporava. Mislim da Ministarstvo zdravlja i sva druga ministarstva treba da kažu istinu. Vlada ima svoju agendu i od nje neće odustati. Radiće i poslije 11. juna do konstituisanja nove. Imam odlične parametre i nastavljamo da radimo po planu dok se ne izvrši primopredaja", poručio je Abazović.

On dodaje da su oni učesnici života koji su od građana dobili mandat.

"Mi smo u političkom životu, ne znam zašto je to sporno. Mi smo obećali građanima nešto, iznijeli programe. Svi se kite rezultatima, i ko je podržavao Vladu i ko je kritikovao, ko je učestvovao i ko nije. To je naše nasljeđe. Slobodno sve što je dobro iskoristite. Dajte da se okupljamo kao društvo oko dobrog i u tome nikakvih problema nema", rekao je Abazović.

Pozajmiće novac Institutu Igalo

Premijer je najavio da će Vlada dati pozajmicu Insitutu Igalo koju očekuje da će ta ustanova moći da je vrati nakon predstojeće turističke sezone.

O tome će detaljnije govoriti na sjednici Vlade zakazanoj za petak.

Abazović problematizuje to što država nije u cjelini vlasnik Instituta i objašnjava da ovako država daje novac privatnicima.

"Mi ćemo pomoći radnicima. Imali su uplatu od Fonda zdravstva od 180.000 eura prije praznika. Pokušaćemo da im pomognemo i na narednoj sjednici Vlade, već imamo interni dogovor sa ministrom finansija kako će to biti. Moramo ući u jedan vid pozajmice koja će biti data Institutu Igalo kako bi mogao normalno da funkcioniše. A očekujemo da će u toku turističke sezone, kada se nadamo da će ostvariti određene prihode, biti sposobni da tu pozajmicu Vlade vrate", rekao je Abazović.

Bonus video: