Nišić: Sjajne poruke stigle su danas iz EU, naravno ne za Crnu Goru

Nišić nakon upozorenja da Ukrajina i Moldavija mogu prestići Crnu Goru: Naš EU put će nakon 11. juna biti jasniji

7189 pregleda 19 komentar(a)
Nišić, Foto: SD
Nišić, Foto: SD

Sjajne poruke stigle su danas iz Evropske unije, naravno ne za Crnu Goru, jer ono čega nema - napretka u procesu integracija - ne može se ni izmjeriti, poručila je Irma Nišić, direktorica Socijaldemokrata (SD) i kandidatkinjea za poslanicu na listi "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada".

"Samo možemo da kažemo i u ovom segmentu 'Slava Ukrajini', dok je našim zvaničnicima izgleda samo ono 'slava', a prevedeno populizam u glavi", dodala je Nišić.

Kako SD navodi u saopštenju, ona je reagovala nakon što su danas iz Brisela stigle poruke da Ukrajina i Moldavija mogu prestići Crnu Goru na putu ka EU.

"U Ukrajini nažalost bjesni rat, ali ozbiljnošću i posvećenošću njihovih lidera, u zaista nevjerovatnim životnim uslovima, uspjeli su da ubrzaju reforme i da postignu mjerljive uspjehe", navela je ona.

Kako dodaje, ono što je tužno za Crnu Goru, nekadašnjeg lidera u integracijama, preporuka je od strane EU zvaničnika, da treba da prati ukrajinski i moldavski model.

"Da usvojimo njihovu efikasnost i brzinu reformi, kako bi kolebljivost vezanu za prijem Crne Gore sveli na minimum. Naš EU put, nakon 11. juna, biće mnogo jasniji i trajno ćemo zaštititi strateške nacionalne interese", zaključila je Nišić.

Bonus video: