Bečić i Abazović potpisali Sporazum sa mladima: Ideje mladih biće osnov za dalji razvoj Crne Gore

Uloga države, kako kažu, mora biti da omogući prelazak iz djetinjstva u odraslo doba kroz davanje šansi dobrim poslovnim idejama, stanovanjima, stipendijama, ali i sa konkretnim odgovornim zaposlenjima i državnim funkcijama

14970 pregleda 83 reakcija 73 komentar(a)
Bečić i Abazović sa mladima, Foto: Građanski pokret URA
Bečić i Abazović sa mladima, Foto: Građanski pokret URA

Svijet se mijenja, a mladi razumiju promjene i znaju da odgovore zahtjevima, kazao je lider Demokratske Crne Gore i nosilac liste "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji" Aleksa Bečić.

Kako je saopšteno iz Građanskog pokreta URA, koalicija "Hrabro se broji" obavezala se kroz potpisivanje Sporazuma “Brojimo hrabro ideje mladih”, da će mladima pružiti odgovornost za vođenje države.

"To je velika promjena koja mora da se dogodi ukoliko želimo da naša zemlja dobije bolji životni standard", izjavio je predsjednik URE Dritan Abazović.

Kako se navodi u saopštenju, uz podršku iskusnih i politike međugeneracijske saradnje Crna Gora ide ka boljem ekonomskom standardu.

"To je skup mjera i sposobnosti, jer vrijedni smo onoliko koliko vrijedimo svi zajedno", dodali su.

Bečić i Abazović su, kako se navodi, sa mladima potpisali sporazum koji ih obavezuje da će oni dobiti šansu odmah, te da ih vide na odgovornim pozicijama u državi i pozicijama odlučivanja.

"Bečić i Abazović su podijelili mišljenje da se svijet promijenio posle COVID-a 19, da je digitalizacija u prvom planu, te da mladi znaju da odgovore zahtjevima promjena kojima smo izloženi i da ih danas treba uključiti u odgovorne poslove", piše u saopštenju.

Uloga države, kako kažu, mora biti da omogući prelazak iz djetinjstva u odraslo doba kroz davanje šansi dobrim poslovnim idejama, stanovanjima, stipendijama, ali i sa konkretnim odgovornim zaposlenjima i državnim funkcijama.

"Politika za mlade se ne može više tretirati kao dio drugih politika, ona mora imati svoja načela”, izjavio je Bečić i dodao da Sporazum sa mladima nudi rješenja za stipendije i istraživački rad, izgradnju studentskih domova po standardima EU, izgradnju stanova za mlade, kao i optimizaciju poreza za prvi stan. ,,Obavezujemo se i da ćemo izgraditi nacionalni fudbalski stadion", naveo je Bečić.

Potpisani Sporazum sa mladima, kazali su, temelji se na demokratičnosti, pluralnosti, integralnosti, saradnji između generacija, jednakosti, nediskriminaciji i pravičnosti, multikulturalnosti, želji da podstiče na zdrav način života, poštovanju prirode i ekologije i uključivanju u politički i privredni život Crne Gore.

"U pomirenoj, ravnopravnopravnoj i bogatoj Crnoj Gori mladi moraju imati glavnu ulogu, a ne samo dobru perspektivu”, kazao je Abazović i istakao da je “Vlada počela sa borbom protiv korupcije, te da je počeo konačno da se uređuje tzv ‘crni trg rada’ kako mladi ne bi bili ponižavani i prevareni prilikom studentskog rada ili prvog posla sa kojim se suočavaju", rečeno je iz URE.

Prema njihovim riječima skup je prošao u atmosferi dijaloga, saradnje, ali i teških pitanja na koje su lideri, kako kažu, davali iskrene odgovore.

"Glavna poruka skupa koalicije je da se traže mladi i hrabri ljudi puni želje da rade da se uključe u započeti posao uređenja Crne Gore i čišćenja sistema", poručili su.

Bonus video: