Moren na sastanku sa Abazovićem: Crna Gora destinacija o kojoj se sanja

Moreno je, kako se navodi, iskazao interesovanje za intenziviranje privredne saradnje sa Crnom Gorom, dodajući da je dalja izgradnja Evropske unije (EU) faktor stabilnosti za sve evropljane

3966 pregleda 0 komentar(a)
Moren i Abazović na sastanku, Foto: Vlada Crne Gore
Moren i Abazović na sastanku, Foto: Vlada Crne Gore

Normandija želi saradnju sa Crnom Gorom u svim oblastima gdje za to postoji i najmanji potencijal, poručio je predsjednik te francuske regije Erve Moren.

Premijer Dritan Abazović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sastao sa Morenom koji prvi put boravi u Crnoj Gori.

"Abazović je pozdravio dosadašnju odličnu bilateralnu saradnju i snažno savezništvo u okviru NATO-a, te zahvalio na podršci Francuske evropskoj integraciji Crne Gore", naveli su kabineta premijera.

Crna Gora, kazao je Abazović, ostaje posvećena daljem ekonomskom razvoju na svom evropskom putu, kao i privlačenju kredibilnih investitora.

"U tom smislu zainteresovani smo za snaženje partnerstva sa Normandijom i dalju promociju naše zemlje kao privlačne investicione i turističke destinacije", poručio je premijer.

On je, kao pozitivno, istakao uspostavljanje direktne avio-konekcije između Crne Gore i Francuske, naglasivši potencijal za intenziviranje avio saobraćaja sa Normandijom u cilju snažnijeg ekonomskog povezivanja sa tom francuskom regijom.

Moreno je, kako se navodi, iskazao interesovanje za intenziviranje privredne saradnje sa Crnom Gorom, dodajući da je dalja izgradnja Evropske unije (EU) faktor stabilnosti za sve evropljane.

"Crna Gora je članica NATO-a, a EU se oslanja na NATO. Vi želite brz progres ka EU, i zaslužujete to", zaključio je Moreno.

"Razmijenjena su mišljenja o mogućnostima daljeg snaženja ekonomske saradnje i većeg prisustva francuskih investicija, posebno u oblasti energetike, poljoprivrede i zdravstvenog turizma te dogovorena posjeta privredne delegacije Normandije Crnoj Gori", kazali su iz Abazovićevog kabineta.

Dodali su da je sastanku prisustvovao i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Bonus video: