Nimanbegu sa američkim senatorima: Fokus na izbore i decentralizaciju vlasti

Nimanbegu, predstavnici opozicije i partija nacionalnih manjina sa američkim zvaničnicima sreli su u okviru njihove posjete Crnoj Gori

2025 pregleda 3 komentar(a)
Nimanbegu, predstavnici opozicije i partija nacionalnih manjina sa američkim zvaničnicima, Foto: Nova demokratska snaga Forca
Nimanbegu, predstavnici opozicije i partija nacionalnih manjina sa američkim zvaničnicima, Foto: Nova demokratska snaga Forca

Predsjednik Force Genci Nimanbegu razgovarao je sa sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom o jačanju demokratije u Crnoj Gori i pažnji SAD-a za položaj nacionalnih manjina.

Nimanbegu, predstavnici opozicije i partija nacionalnih manjina sa američkim zvaničnicima sreli su u okviru njihove posjete Crnoj Gori.

"Sa posebnim akcentom razgovarano je o očekivanjima vanrednih parlamentarnih izbora i neophodnosti decentralizacije vlasti u pravcu zahtjeva Albanaca. Sve ovo iz razloga što su se prethodne dvije vlade u posljednje dvije godine veoma malo bavile ovim pitanjima", navodi se u saopštenju Force.

Nimanbegu je kao prioritet naglasio ujedinjenje politika i ekonomski razvoj.

On se zahvalio američkim senatorima na posjeti podsjećajući na važnost partnerstva sa SAD-om koje je, ocijenio je, od vitalnog značaja za Crnu Goru i region.

Senatori Marfi i Piters, stoji u saopštenju, pohvalili su politička dostignuća u jačanju politike evroatlantskih integracija i izrazili spremnost za nastavak saradnje i pomoć u tom pravcu.

Bonus video: