Si čestitao Milatoviću stupanje na funkciju predsjednika: Vjerujem da ćete voditi zemlju ka napretku

Kineski predsjednik je kazao da Crna Gora posjeduje izvanredne prirodne ljepote, kao i "hrabar i dobrodušan narod", te dodao da su se dvije zemlje oduvijek pridržavale međusobnog poštovanja, povjerenja i ravnopravnosti

6249 pregleda 4 komentar(a)
Điping, Foto: REUTERS
Điping, Foto: REUTERS

Predsjednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću povodom stupanja na funkciju, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đinping je, kako se navodi, u svoje kao i u ime Vlade i naroda Kine uputio čestitku Milatoviću.

"Vjerujem da ćete obavljajući tako važnu funkciju predsjednika Crne Gore uspjeti da vodite zemlju ka još većem napretku", rekao je.

Kineski predsjednik je kazao da Crna Gora posjeduje izvanredne prirodne ljepote, kao i "hrabar i dobrodušan narod", te dodao da su se dvije zemlje oduvijek pridržavale međusobnog poštovanja, povjerenja i ravnopravnosti.

"Narodi dvije zemlje cijene i uvažavaju jedni druge. Pridajem veliki značaj razvoju odnosa između Kine i Crne Gore i želim, zajedno sa Vama, naslijediti i razvijati duboko tradicionalno prijateljstvo dvije države, jačati razmjenu iskustava u pogledu upravljanja državom, te da zajedno vodimo kontinuiran razvoj bilateralnih odnosa, kako bi time još bolje dali doprinos narodima naše dvije zemlje", naveo je Đinping.

Bonus video: