Živković: Pokrenućemo investicioni ciklus vrijedan milijardu eura

"Koalicija 'Zajedno! Za budućnost koja ti pripada' ima jasan plan kako da vrati povjerenje investitora, kako da na realno održivim osnovama poboljša životni standard građana", kazao je Živković

5988 pregleda 38 reakcija 32 komentar(a)
Foto: koalicija Zajedno
Foto: koalicija Zajedno

Nosilac izborne liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“, vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, poručio je da će ta koalicija obezbijediti političku stabilnost i bolji životni standard, te da će pokrenuti investicioni ciklus vrijedan milijardu eura.

"Programski cilj naše koalicije je da pokrenemo investicioni zamajac vrijedan milijardu eura. Potrebna nam je nova vrijednost i ekonomski napredak. Bez ekonomskog napretka nema realne ekonomske održivosti, nema novih radnih mjesta i nema boljeg životnog standarda za građane Crne Gore. Da bismo obezbijedili ekonomski napredak potrebna nam je, prije svega, politički stabilna, odgovorna i kompetentna vlada", rekao je Živković prilikom obilaska Svetog Stefana.

On je poručio, kako je saopšteno, da se moraju "zaustaviti loše prakse" koje su se, prema njegovim riječima, desile nakon promjene vlasti 2020. godine, kada su "protjerivani investitori iz države", te da je nužno pokrenuti Crnu Goru.

"Danas se nalazimo na jednom od tih lokaliteta – Svetom Stefanu, biseru turističke ponude Crne Gore. Upravo su sa ovog mjesta protjerani investitori lošim, namjernim odlukama prethodne dvije izvršne vlasti i naravno lokalne vlasti koje su izmanipulisale dio građana i građanki Budve i Crne Gore, kako bi ih stavili u službu protjerivanje i rastjerivanje investitora", kazao je Živković i dodao.

"Umjesto konstruktivnog pristupa imali smo prilike da vidimo kakva je šteta nanijeta ekonomiji Crne Gore, kako su zatvorena radna mjesta i kako je investitor pokrenuo arbitražni postupak vrijedan više desetina miliona eura".

Živković je kazao da koalicija na čijem je čelu ima plan "kako da pokrene" Crnu Goru.

"Mi za to imamo plan. Posljednji uradak ili PR premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, govori da je sve rađeno bez ikakvog plana, potpuno stihijski i da je sa jasnom namjerom rastjeran ili otjeran investitor ovdje koji je uložio ozbiljna sredstva u valorizaciju ovog značajnog turističkog potencijala.

"Koalicija 'Zajedno! Za budućnost koja ti pripada' ima jasan plan kako da vrati povjerenje investitora, kako da na realno održivim osnovama poboljša životni standard građana. I naravno, ova koalicija nudi prosperitet, nudi političku stabilnost i ono što je najvažnije – nudi bolji život svim građankama i građanima Crne Gore", poručio je Živković.

Kazao je da bez koalicije “Zajedno!“ koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija, nema stabilne niti reformske vlade.

Bonus video: