Vujović: Blokirane integracije Crne Gore, put ka EU nema alternativu

Crna Gora, smatra Vujović, gubi milijarde eura pomoći iz evropskih fondova zbog blokiranja integracionog puta

4528 pregleda 7 komentar(a)
Vujović, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Vujović, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) i kandidat za poslanika na listi "SDP – Za našu kuću" Ivan Vujović ocijenio je da su prethodne vlasti korupcijom, a nove služeći tuđim interesima, doveli do toga da je potpuno zaustavljen evropski put Crne Gore.

Vujović je poručio da je cilj te partije da Crna Gora do kraja mandata naredne Vlade okonča pregovarački proces i postane članica Evropske unije (EU).

"Kao jedina partija koja ima trodecenijski kontinuitet zalaganja za EU usmjerićemo svu svoju političku energiju da do tog cilja dođemo", dodao je.

Crna Gora, smatra Vujović, gubi milijarde eura pomoći iz evropskih fondova zbog blokiranja integracionog puta.

"To znači manje novca za razvoj, slabiji životni standard, slabije zdravstvo, školstvo, manje razvijenu poljoprivredu, manje šansi za mlade. Prethodne vlasti korupcijom a ove nove služeći tuđim interesima, doveli su do toga da je potpuno zaustavljen EU put zemlje", rekao je Vujović.

Podsjetio je da ovih dana stižu ocjene iz Brisela, na osnovu kojih nas, kako kaže, mogu prestići ratom razorena Ukrajina i Moldavija.

"Nakon ovog posrtanja jasan je plan za budućnost. Sa antievropskim snagama i sa antievropskom politikom ne može biti pomaka naprijed ka završetku pregovora sa EU", istakao je Vujović.

Prema njegovim riječima ključni zadaci koji stoje pred Crnom Gorom su rješavanje institucionalna blokade, korjenite reforme i jačanje vladavine prava, te borba protiv korupcije i kriminala.

Naglasio je da to moraju biti prvi koraci nove vlasti jer put ka EU, prema njegovom mišljenju, nema alternativu.

"Mi želimo našu kuću na Zapadu, u društvu demokratski i ekonomski najrazvijenijih zemalja a ne služenje tuđim interesima i povratak, razvoj po evropskim a ne balkanskim mjerilima", zaključio je Vujović.

Ivan Vujović

Generalni sekretar SDP i kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”

Bonus video: