Ibrahimović: Nema jake Crne Gore bez jake Bošnjačke stranke i ravnopravnih Bošnjaka

"Zato je važno da 11. juna pošaljemo jasnu poruku da je država Crna Gora svih nas, a ne samo pojedinaca u njoj", kazao je Ibrahimović

6110 pregleda 18 komentar(a)
Ibrahimović u Bijelom Polju, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović u Bijelom Polju, Foto: Bošnjačka stranka

Do pojave Bošnjačke stranke, svega 1,5 odsto Bošnjaka bilo je zastupljeno u državnim institucijama ali nakon toga, kada ste nam ukazali povjerenje da vodimo procese u državi, povećali smo taj procenat, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

On je kazao kako proces nije završen, dodajući da sadašnji procenat ne oslikava stvarnu sliku.

"Zato je važno da 11. juna pošaljemo jasnu poruku da je država Crna Gora svih nas, a ne samo pojedinaca u njoj", kazao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima dolaze bolja vremena za Crnu Goru, za sve građane, a Bošnjačka stranka će, kako kaže, ostvariti najbolji rezultat do sada.

"Nema prosperitetne i jake Crne Gore bez jake BS i bez Bošnjaka, ravnopravnih u njoj", dodao je.

Ibrahimović je, kako se navodi, na promotivnom skupu u Bijelom Polju kazao da je konačno došlo vrijeme da se ozbiljne kapitalne investicije usmjere ka sjeveru države, sa jasnim rokom završetka. Takođe, poručio je da Bošnjaci kao narod moraju biti dio procesa odlučivanja.

"Bošnjaci sa sjevera treba da imaju jednake šans, kao i svi ostali građani. Mi odavde šaljemo takvu poruku i na taj način ćemo pojačati kvalitet ponude Crne Gore. Bošnjaci, posebno na sjeveru, imaju pravo na obrazovanje, na zdravstvo, na kuluru", rekao je Ibrahimović.

Poslije 11. juna, najavio je, biće poslati upiti.

"Prvi i to jasan, Bošnjaci se ponovo pitaju u Crnoj Gori. Drugi je da se ne može sklopiti nijedna evropska vlada bez BS. Treći je da sve investicije koje budemo dogovorili za sjever Crne Gore, mora se znati i rok završetka tih projekata. Đalovića pećina, ski-centar Cmiljača, potencijali ski-centra u Rožajama, tunel Rožaje-Peć, putni pravac Plav-Dečani, i mnogi drugi projekti, moraće se završiti u mandatu sljedeće vlade", objasnio je Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz BS, na skupu su govorili i potpredsjednici te partije Damir Gutić i Jasmin Ćorović, predsjednik OO BS Bijelo Polje Ernad Suljević, kandidati za poslanike Amer Smailović i Mirsada Bošnjak.

"Podršku BS pružili su i partije iz regiona. Skup su pozdravili Selma Kučević, poslanica SDA Sandžaka i Munir Kolašinac, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sjeverne Makedonije", piše u saopštenju BS.

Bonus video: