Kaluđerović: Obezbijedićemo produženi boravak za djecu do četvrtog razreda

Iz SNP-a su kazali da podržavaju to što će se od naredne godine u školama izučavati medijsku pismenost kao izborni predmet

5108 pregleda 6 komentar(a)
Slađana Kaluđerović (SNP), Foto: SNP
Slađana Kaluđerović (SNP), Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) se zalaže za obezbjeđenje produženog boravka u školama za djecu do četvrtog razreda osnovne škole, kao i da bolovanje roditelja zbog bolesti djeteta do 14 godina bude plaćeno 100 odsto.

To se navodi u saopštenju SNP-a.

"Zalažemo se za savremen, održiv i pristupačan sistem predškolskog i osnovnog obrazovanja, koji će omogućiti i roditeljima i djeci da kroz taj proces prođu na najbolji mogući način", dodaje se u saopštenju SNP-a.

Podržavamo to što će, kazali su iz ove partije, osnovci od naredne školske godine izučavati medijsku pismenost kao izborni predmet, jer smatramo da je to korak u pozitivnom pravcu i jedan od načina pripreme djece za što bolje snalaženje u savremenom svijetu.

"Imajući u vidu sve izazove, ali i posledice savremenog načina života, SNP se zalaže za ponovno uvođenje domaćinstva kao obaveznog ili barem izbornog predmeta u osnovnim školama", navodi se u saopštenju.

Bonus video: