Vlaović: Fokus rada Vlade na zaštiti novinara i medija

"Uprkos tome što bilježimo napredak na ljestvici medijskih sloboda prema ovogodišnjem izvještaju Reportera bez granica, sijenku na to i dalje ostavlja neriješeno ubistvo glavnog i odgovornog urednika Dana", kazala je ministarka

3519 pregleda 3 komentar(a)
Maša Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Maša Vlaović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Primarni zadatak Vlade Crne Gore je da zaštiti novinare i medije kako više niko ne bi osmjelio da ugrozi slobodu, a ona počinje slobodom izražavanja, saopštila je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

"Crna Gora afirmiše i uzdiže slobodu govora i slobodu medija. Istraga o ubistvu Duška Jovanovića je ponovo otvorena i nadamo da će onaj ko je naručio ubistvo Duška Jovanovića i svi koji su učestvovali u tom zločinu biti izvedeni pred sud i biti kažnjeni onako kako zaslužuju", navodi se u saopštenju.

Ambijent za slobodan i nesmetan rad medija, dodaje ona, uslov je svih uslova koji će država institucionalno garantovati svim medijskim poslenicima.

"Uprkos tome što bilježimo napredak na ljestvici medijskih sloboda prema ovogodišnjem izvještaju Reportera bez granica, sijenku na to i dalje ostavlja neriješeno ubistvo glavnog i odgovornog urednika Dana", kazala je ministarka Vlaović.

Bonus video: