Anđušić: Posljednji poraz Deripaske pokazao da su prethodne vlade DPS-a uradile sve u okviru zakona i pravila

"Sada je konačno potvrđeno da Crna Gora prema CEAC-u i En plus grupi nije prekršila ugovor, niti odredbe domaće i međunarodne legislative u ovoj oblasti, već da CEAC nije ispunjavao obaveze"

4015 pregleda 1 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Posljednji poraz Olega Deripaske protiv države Crne Gore pred Vrhovnim sudom u Švedskoj još jednom je pokazao da su prethodne vlade DPS-a (Demokratska partija socijalista) u slučaju Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), privatizacije i Ugovora o poravnanju uradile sve u okviru domaćih i međunarodnih zakona i pravila, saopštio je danas, Mihailo Anđušić, kandidat za poslanika liste "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada - Danijel Živković".

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT) je ranije danas saopšteno da je Vrhovni sud u Švedskoj odbio žalbu Deripaske protiv Crne Gore kojom je tražio poništenje odluke Apelacionog suda iz 2022. godine vezane za postupak privatizacije "Kombinata aluminijuma Podgorica" i "Rudnika boksita".

Povezani članci

27. Maj 2023.

MERT: Deripaska izgubio spor protiv Crne Gore

Anđušić je dodao da je "ovo i poraz pojedinih medija koji su najavljivali stotine miliona eura odštete koje će država morati da plati, unaprijed optužujući i presuđujući".

"Sada je konačno potvrđeno da Crna Gora prema CEAC-u i En plus grupi nije prekršila ugovor, niti odredbe domaće i međunarodne legislative u ovoj oblasti, već da CEAC nije ispunjavao obaveze. Upravo zahvaljući odgovornom odnosu prethodnih vlada, KAP je izbjegao gašenje 2005. godine kao i 2009. kada je potpisan Ugovor o poravnanju nastao zbog svjetske ekonomske krize, koja je najviše pogodila industriju aluminijuma i čelika", poručio je Anđušić u saopštenju koje je dostavio DPS.

Bonus video: