Spajić: Izgradnjom brze ceste Sarajevo–Pljevlja–Bijelo Polje spriječićemo dalju infrastrukturnu izolaciju Pljevalja

"Pljevlja su u prošlosti imala poseban strateški i ekonomski značaj i vrijeme je da stvorimo sve uslove da budu razvojni centar sjevera", rekao je lider PES, Milojko Spajić

11453 pregleda 38 reakcija 28 komentar(a)
Spajić, Foto: PES
Spajić, Foto: PES

Izgradnjom brze ceste Sarajevo–Pljevlja–Bijelo Polje spriječićemo dalju infrastrukturnu izolaciju Pljevalja, približiti ih administrativnim centrima i stvoriti uslove za brži razvoj, saopštio je lider i nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, Milojko Spajić.

Iz PES je saopšteno da je "Spajić boravio u Pljevljima gdje je sa građankama i građanima razgovarao o planu ubrzanog razvoja grada, a za koji će se steći uslovi nakon izgradnje brze ceste Sarajevo–Pljevlja–Bijelo Polje".

"Pljevlja su u prošlosti imala poseban strateški i ekonomski značaj i vrijeme je da stvorimo sve uslove da budu razvojni centar sjevera. Izgradnjom brze ceste Sarajevo–Pljevlja–Bijelo Polje spriječićemo dalju infrastrukturnu izolaciju Pljevalja, približiti ih administrativnim centrima i stvoriti uslove za brži razvoj. Samo dobro povezan grad može biti privlačan za ulaganja i brz napredak i upravo zbog toga će ovaj projekat biti među prioritetima buduće vlasti", kazao je Spajić.

Tribina PES u Pljevljima
foto: PES

On je dodao da su Pljevljaci "itekako svjesni značaja ovakve ceste koja im može unaprijediti kvalitet života, znajući koliko su putovanja u nekim slučajevima i stvar prijeke potrebe, a ostvaruju se i radi liječenja i medicinskih tretmana."

"Osim toga, stvoriće se povoljan ambijent za investitore, ali i privredni razvoj koji može oživjeti Pljevlja", kazao je Spajić.

Tribina PES u Pljevljima
foto: PES

Iz PES su kazali da su tribini u Pljevljima prisustvovali i Anđela Jakšić Stojanović, Branko Krvavac i Boris Pejović, članovi Predsjedništva koji su kako se navodi predstavili program PES i ključne prioritete u narednom periodu, kao i članovi Opštinskog odbora.

Tribina PES u Pljevljima
foto: PES

"Intenzivno ćemo raditi na diversifikaciji crnogorske ekonomije, fokusirajući se ne samo na razvoj turizma, već i energetike, poljoprivrede, informaciono-komunikacionih tehnologija i prerađivačku industriju koje smo prepoznali kao strateške prioritete budućeg razvoja", kazala je Jakšić Stojanović.

Bonus video: