Knežević: Ne dozvoliti da se DPS povampiri, ostaćemo Srbi i ponosni na srpsku trobojku

Knežević je kazao da su godinama unazad Pljevlja bila motorni zamajac, baklja otpora i slobode iz kojih su kretali u bitku protiv DPS-a

14840 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Sa skupa u Pljevljima, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore
Sa skupa u Pljevljima, Foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

Zahvaljući vama i masovnim litijama koje ste pokrenuli sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), 30.avgusta smo zabili kolac protiv političkog vampira DPS-a (Demokratska partija socijalista) i zato imamo obavezu da mu ne dozvolimo da se ponovo povampiri, saopštio je nosilac izborne liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" koja učestvuje na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, a koju pored DNP čine i Nova srpska demokratiija (NSD) i radnička partija (RP) je saopšteno da su održali promotivni skup u Pljevljima sa kojeg je poručeno "da se ne rasipaju glasovi po ambasadama, kao i partijama koje neće proći cenzus, jer taj glas koji ZBCG prirodno pripada, može da završi negdje gdje nije ni slutio".

Knežević je kazao da su godinama unazad Pljevlja bila motorni zamajac, baklja otpora i slobode iz kojih su kretali u bitku protiv DPS-a.

Za budućnost Crne Gore
foto: Koalicija Za budućnost Crne Gore

"Moramo čuvati tekovine od 30.avgusta, a njih će najbolje čuvati koalicija ZBCG jer ćemo ostati Srbi i ponosni na srpsku trobojku. Mi treba da pošaljemo poruku iz Pljevalja da želimo Crnu Goru u Evropskoj uniji, Crnu Goru koja će da sarađuje sa svim susjedima, želimo Crnu Goru integrisanu u budućnosti našeg naroda koji bi trebalo da bude ravnopravan, da Srbi nikad više ne prođu kroz stigmatizaciju i depolitizaciju kao što je to bilo u vladavini Mila Đukanovića", istakao je Knežević

On je dodao da koalicija obećava da će čim dođu na vlast, na Prvoj sjednici Skupštine Crne Gore kroz izmjene i dopune Zakona o radu povećati osnovnu platu za 13 posto, tako što će vratiti topli obrok, zimnicu i regres i obeštetiti 90.000 sirotinje koja radi u megamarketima i mega lancima i koju tretiraju kao robove.

"Uskladićemo penzije sa platama uz rast neto zarade i to će značiti povećanje za 20 posto, a kroz ozbiljne investicije sa kineskom kompanijom ćemo pokazati odgovornost prema sjeveru Crne Gore. U dogovoru sa Srbijom spremni smo da otvorimo dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever, formiraćemo i Ministarstvo protiv organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Knežević.

On je poručio predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da je zahvaljujući glasovima koalicije ZBCG i pozivu Andrije Mandića ostvario ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem i da neće prisustvovati sastanku na koji je pozvan.

U saopštenju se navodi da je predsjednik NSD Andrija Mandić izrazio zahvalnost građanima Pljevalja što su mu dali punu podršku na predsjedničkim izborima i pokazali da su Pljevlja bila spremna da Srbin bude predsjednik Crne Gore.

Mandić je kazao da koalicija ZBCG ima veliku šansu da poslije 45 godina veliku funkciju obavlja Srbin.

"Čak i neki koji su se u predizbornim kampanjama predstavljali kao Srbi, kao što je to bilo 2020. godine, čim ih izaberu, oni promjenili nacionalnu pripadnost i kazali da su nešto drugo. Mi koji nikada nijesmo mijenjali našu nacionalnu pripadnost, mi koji smo uvijek bili Srbi, mi koji smo se trudili da očuvamo nacionalni identitet, mi izlazimo na ove izbore kako bi naš narod bio ravnopravan i uvažen i kada će oni najbolji među nama raditi posao kao što ga radi gospodin Mijo Lekić", rekao je Mandić.

Naglasio je "da do isteka mandata lokalne vlasti u Pljevljima, neće biti nijedan nezaposleni Pljevljak".

"Imamo dobre ideje kako da unaprijedimo ekonomiju ove zemlje , našli smo dobar aranžman sa kineskom kompanijom koja će učestvovati u izgradnji i finansiranju hidroelektrana Komarnica i Kruševo, završetak autoputa prema Beogradu, rekonstrukciju željezničke pruge i otvaranja novog moćnog solarnog izvora energije i izgradnju dalekovodnog sistema vezan za taj solarni izvor energije što će otvoriti na hiljade novih radnih mjesta", kazao je Mandić.

Onje naveo da su se vodile protiv kampanje protiv Demokratskog fronta (DF), a da su dobili učešće u Vladi, sjever bi bio preporođen, kao i da i bi sjeverne opštine imale prioritet u ulaganju.

Predsjednik Opštinskog odbora (OO) NSD i Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Mijo Lekić je istakao "da ništa nije učinjeno u sudstvu i u tužilaštvu, da se nijesu oslobodile institucije, ali da zato postoji 11. jun da se to promjeni".

"I da će Pljevlja vratiti dug istoriji i tradiciji, gdje će se ako Bog da slaviti dan Opštine na Svetu Petku 27. oktobra, na dan kada su Pljevlja dva puta bila oslobođena od dva carstva", rekao je Lekić.

Lider RP Maksim Vučinić je naglasio da se Crna Gora danas zaista vraća sebi i da će koalicija ZBCG biti nezaobilazan faktor u formiranju izvršne vlasti.

"Ovih dana aktivisti DPS-a idu po terenu i govore kako je PES (Pokret Evropa sad) preuzeo njihovu političku agendu. I kako je samo bitno da prođe 11.jun, a da se dva krila iste politike sastave", kazao je Vučinić

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš je kazao da je najkorisnije za građane Pljevalja to što su prvi put u istoriji potpisali Memorandum između grada Pljevlja i Rudnika uglja što kako je kazao predstavlja dobitnu kombinaciju.

On je rekao i da su sve odluke koje je donio isključivo donijete u Pljevljima u dogovoru sa građanima.

"Uduplaćemo dječji dodatak, a dalja budžetska stavka je da ćemo utrostručiti sredstva za asfaltiranje seoskih puteva, uduplaćemo iznos za mlade bračne parove za kupovinu stanova", naveo je Vraneš.

Predsjednik Opštinskog odbora DNP-a i kandidat za poslanika Vladislav Bojović je kazao da su Pljevlja bila svih ovih godina najveća žrtva političkih obećanja i da postoji realna prijetnja da se instalira ponovo takva politika.

"Narednih četiri-pet godina odlučujuće za ovu sredinu i koalicija ZBCG je tu da govori istinu, a zarobljeni resursi ne mogu se osloboditi, niti se mogu otvoriti nova radna mjesta sve dok se prvo ne završi sa zaostavštinom i monopolima DPS-a", kazao je Bojović.

Bonus video: