Vukšić: Iskoristićemo nezakonito stečenu imovinu mnogih kako bi opremili sudove i tužilaštva

"Građani su uskraćeni da prate javna suđenja, kao što je npr. suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, iz razloga jer je sudnica premala"

7680 pregleda 6 komentar(a)
Milačić, Vukšić i Dajković, Foto: Narodna koalicija
Milačić, Vukšić i Dajković, Foto: Narodna koalicija

Iskoristićemo nezakonito stečenu imovinu mnogih kako bi opremili naše sudove i tužilaštva i stvorili uslove za efikasan rad, čime kao prioritet ističemo i hitno donošenje Zakona o porijeklu imovine, saopštio je nosilac liste "Narodne koalicije – složno i tačka" i lider Demohrišćanskog pokreta (DHP) Dejan Vukšić.

Iz "Narodne koalicije" je saopšteno da je Vukšić to kazao predstavljajući prioritete koalicije.

"Građani su uskraćeni da prate javna suđenja, kao što je npr. suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, iz razloga jer je sudnica premala. Zar Crna Gora danas nema jednu sudnicu koja bi osim učesnika postupka mogla primiti i novinare. Problemi ove prirode ne smiju postojati u 21 vijeku. Zato ćemo osim predviđenih sredstava iskoristiti i nezakonito stečenu imovinu mnogih kako bi opremili naše sudove i tužilaštva i stvorili uslove za efikasan rad, čime kao prioritet ističemo i hitno donošenje Zakona o porijeklu imovine", istakao je Vukšić.

"Narodnu koaliciju" koja učestvuje na vanrednim parlemntarnim izborma 11. juna pored DHP čine Prava Crna Gora i Slobodna Crna Gora.

Predsjednik Prave Crne Gore i kandidat za poslanika "Narodne koalicije – Složno i tačka" Marko Milačić predstavljajući dio programa naslovljen sa "Složno za srećnu i zdravu porodicu" kazao je da će "Narodna koalicija" zahtijevati ograničavanje radnog vremena subotom do 14 časova, kako bi roditelji više vremena posvetili djeci i porodici, uz trenutnu neradnu nedjelju.

"Narodna koalicija će ukinuti PDV na svu hranu za odojčad kroz predlog izmjena Zakona o PDV-u. Narodna koalicija će omogućiti finansiranje cjelokupnog procesa vantjelesne oplodnje. Narodna koalicija će uvesti mjesečne naknade za samohrane roditelje: Samohrani roditelj sa jednim djetetom - 100 eura, dvoje djece - 130 eura, troje i više djece - 150 eura. Ja kao poslanik i dio ove koalicije sam predao već ovaj predlog u skupštinsku proceduru, ali moje kolege poslanici nisu glasali za ovo iz nekih njima znanih, a nama neznanih razloga. Mi ćemo ovaj predlog opet predati u proceduru, jer smatramo da samohrani roditelji zaslužuju bolji položaj u društvu". istakao je Milačić.

On je dodao da će se "Narodna koalicija" se zalagati za pooštravanje kaznene politike za povratnike u vršenju nasilja u porodici.

"Narodna koalicija predaće u proceduru zakon o ograničavanju cijene stanarine. Vidimo šta se dešava sa stanarinama, cijene skaču u nebo. Podstanari to više ne mogu da izdrže. Moramo se pod hitno pozabaviti ovim stvarima", poručio je Milačić.

Predsjednik Slobodne Crne Gore i kandidat za poslanika "Narodne koalicije – Složno i tačka" Vladislav Dajković poručio je da je jedan od ključnih prioriteta te koalicije otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje ljudi.

"Srbi su 30 godina bili diskriminisani po raznim pitanjima, a naročito po pitanju zapošljavanja u javnoj upravi. Narodna koalicija će se boriti i stvarati uslove da i Srbi rade", kazao je Dajković.

Bonus video: