Palević: Djeci koja žive na selu biće obezbijeđen besplatan prevoz do škola - u kojem god dijelu Crne Gore se nalazila

"Nikada nas nije vodio populizam, pa neće ni ovog puta. Građani su nam na prvom mjestu, a poseban fokus u narednom periodu biće stavljen na razvijanje sjevera Crne Gore i svih naših sela"

4847 pregleda 10 komentar(a)
Palević, Foto: SNP
Palević, Foto: SNP

Djeci koja putuju do matične škole biće obezbijeđen besplatan prevoz do škole i nazad, poručio je Danilo Palević, predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Bijelo Polje i kandidat za poslanika na listi SNP - Demos - "Za tebe", na izborima 11. juna.

"Svjesni činjenice da mjesečne karte dosta koštaju i toga da većina roditelja koji žive na selu privređuju i izdržavaju svoje porodice bavljenjem poljoprivredom i stočarstvom, te kako bi olakšali školovanje svoj djeci koja žive na selu biće obezbijeđen besplatan prevoz do škola, u kojem god se dijelu teritorije Crne Gore nalazili", istakao je Palević, a navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako kaže, na taj način daće podsticaj da se djeca školuju i idu bezbrižno do svojih škola.

"A, olakšaćemo njihov blagovremen dolazak i boravak u školi, a i podstaći naše mlade bračne parove da ostaju na selu i djecu podižu u prirodnom i zdravom okruženju", naveo je.

Istakao je kako ovaj problem već dugo datira i predstvaljajo je primjer nebrige.

"A, rezultat te ranije nebrige je dovodio do toga da se svake godine drastično smanjivao broj žitelja naših sela. SNP se oduvijek zalagala za razvoj i očuvanje sela i ostanak mladih na selu, vođeni time da nam je očuvanje porodice kao najbolje društvene vrijednosti na prvom mjestu, borićemo se da olakšamo i dovedemo, kroz sve ove svakodnevne olakšice, do boljeg životnog standard naših građana", kaže on.

Kao dio 43. Vlade, navodi palević, SNP je pokazao i dokazao da ne govore "prazne priče".

"Već djelamo i ispunjavamo sve ono što smo obećali, na šta smo ponosni. Nikada nas nije vodio populizam, pa neće ni ovog puta. Građani su nam na prvom mjestu, a poseban fokus u narednom periodu biće stavljen na razvijanje sjevera Crne Gore i svih naših sela", rekao je.

Socijalistička narodna partija je spremna, kako kaže, da odgovori svim potrebama građana.

"Ovom problemu ćemo stati na kraj, prvo kroz utvrđivanje broja djece koja putuju do svojih škola, zatim pravljenjem plana linija kojim su obuhvaćena sva seoska naselja u Crnoj Gori, te ćemo inicirati i nastojati na tome da se kroz budžetska sredstva subvencionše đački prevoz, kako bi bio besplatan za sve učenike", istakao je.

Poručio je da su mladi ljudi stub svakog društva.

"SNP je uvijek i ostaće na očuvanju naše kulture, tradicije i pravih vrijednosti, obezbijedićemo to da se prevoz učenika do škole odvija nesmetano, redovno, bezbjedno i besplatno. Nastavljamo da ulažemo u sve sfere našeg društva. Za razvijenija sela, za djecu i mlade, za bolji životni standard, za Crnu Goru, Za tebe", zaključio je Palević.

Bonus video: