Vujović na konvenciji Demokrata i URE: Nije bilo lako preći preko gorkih riječi koje smo jedni o drugima izgovorili

"Ali je hrabro i odgovorno prema građanima Crne Gore i prema Crnoj Gori, jer imamo zajednički cilj i zajedničke vrijednosti. Mi živimo u skladu sa onim vrijednostima koje propagiramo", rekla je kandidatkinja za poslanicu Tamara Vujović

7812 pregleda 20 reakcija 10 komentar(a)
Vujović, Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji
Vujović, Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

Kandidatkinja za poslanicu koalicije "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji!" koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, Tamara Vujović kazala je da nije bilo lako preći preko gorkih riječi koje su jedni o drugima izgovorili.

"Ali je hrabro i odgovorno prema građanima Crne Gore i prema Crnoj Gori, jer imamo zajednički cilj i zajedničke vrijednosti. Mi živimo u skladu sa onim vrijednostima koje propagiramo. Sa nama nema neprijatnih iznenađenja", istakla je Vujović na konvenciji te koalicije koja je održana na platou iza Muzičkog centra u Podgorici.

U saopštenju koalicije "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji!" koje je dostavila Demokratska Crna Gora se navodi da je Vujović poručila da je "važan i biće važan, za nastavak borbe, za ono što će doći poslije 11. juna, za stabilnost i snagu institucija nakon 11. juna, za rezultate Crne Gore nakon ovih izbora, za državu, za sve njene građane, za upravljanje kroz saradnju i izgradnju, a ne kroz monopole, doprinos ove koalicije, svaka njena pobjeda na lokalu, odluka u Parlamentu, svaka pomiriteljska poruka rečena svih prethodnih godina".

"Da li treba da vas podsjetim na ostvareno? Da li je bilo hrabro oduzeti monopol kao što je sa trajektom Lepetani-Kamenare? Da li je pametnije da novac ide u državnu kasu? Da li je pravedno u zemlji negativne demografije dati svakom djetetu dječiji dodatak? Hrabro je, pravedno i pametno", zaključila je Vujović.

Kandidatkinja za poslanicu Milena Vuković Sekulović rekla je da njihovo zajedništvo znači manje kriminala, a više vizije za Crnu Goru.

Vuković Sekulović
Vuković Sekulovićfoto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

"Hajde zajedno da nastavimo mijenjati državu na bolje, hajde da se hrabro suprotstavimo svemu što spriječava razvoj Crne Gore, svemu što nije dozvoljavalo koračanje unaprijed. Naše zajedništvo znači manje kriminala, a više vizije za Crnu Goru. Više ideja za ravnomjeran razvoj cijele države, od regionalne zastupljenosti do turističke destinacije od 365 dana godišnje. Hajde da nastavimo hrabro brojati rezultate koje osjećaju svaka građanka i građanin, jer da bi se oni postigli, neko mora donositi hrabre odluke, presijecati kad je najteže - našoj zemlji treba neko ko pravi razliku, ovog puta u njenu korist", rekla je Vuković Sekulović.

Ona je poručila da je njihova vizija da Crna Gora do 2030. godine bude punopravna članica Evropske unije (EU), najzelenija u Evropi.

"Zemlja poželjna za život. Crna Gora je zemlja nade, dobrih ljudi koji više ne tolerišu korupciju i kriminal. Loše stvari ostavljamo iza sebe i hrabro gledamo u budućnost. Istoriju nikad nijesu pisale kukavice, neće ni u narednom periodu", zaključila je Vuković Sekulović.

Bonus video: