Živković: Šavnik je pokazao kako se brani dostojanstvo Crne Gore, borimo se za stabilnu državu

"Glas za ovu koaliciju je glas za građansku, multinacionalnu i evropsku Crnu Goru" poručio je Živković

4754 pregleda 11 komentar(a)
Živković u Šavniku, Foto: Demokratska partija socijalista
Živković u Šavniku, Foto: Demokratska partija socijalista

“Vertikalu antifašizma, naše državotvornosti, građanske i multietničke Crne Gore niko ne može dovesti u pitanje, zato što glas za ovu koaliciju je glas za sigurnu i stabilnu Crnu Goru", kazao je nosilac liste "Zajedno za budućnost koja ti pripada" Danijel Živković.

On je, kako je saopšteno iz Demokratske partije socijalista (DPS), na tribini održanoj u Šavniku, rekao da je taj grad pokazao kako se brani dostojanstvo Crne Gore, te dodao da 11. juna očekuje pobjedu.

"Glas za ovu koaliciju je glas za građansku, multinacionalnu i evropsku Crnu Goru. Za nas znate da glasove koje nam povjerite nećemo prodati i da ih nikada nećemo prenijeti na oltar izdaje Crne Gore”, poručio je Živković.

Živković je ocijenio da je Šavnik u prethodnom periodu bio svojevrsni "stub odbrane" Crne Gore.

"Devet izbornih ciklusa, devet nasrtaja na demokratiju u Crnoj Gori. Devet udara na izborni ciklus i vladavinu prava, bez adekvatne reakcije institucija i sa ozbiljnim pritiskom sa strane. Samo gorštački hrabri ljudi mogu odoljeti takvom pritisku", rekao je Živković.

Živković na tribini u Šavniku
Živković na tribini u Šavnikufoto: Demokratska partija socijalista

On im se tom prilikom zahvalio, kazavši da su pokazali snagu i hrabrost, čega, prema njegovom mišljenju, u šavničkom kraju vjekovima unazad nije nedostajalo.

“Pokazali ste da bez obzira kako rade institucije Crne Gore, vi vaspitano i kulturno čuvate dostojanstvo šavničkog kraja i dostojanstvo Crne Gore. To se tako i pokazuje, a mi drugačije niti znamo niti umijemo. Pokazali smo i kada treba stati na crtu nekim nevaspitanim, nekulturnim i oholim ljudima koji su došli vama ovdje u Šavniku da određuju i uređuju pravila”, naveo je Živković.

On se u svom govoru osvrnuo na aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Sve ono što rade ovih i prethodnih dana iz MUP-a, a pokušavaju da ispisuju ljude iz biračkog spiska, one koji žive u ovom kraju, koji su se tu rodili i koji tu stvaraju, neće im pomoći da nas skrajnu sa vlasti. Ostaćemo čvrst oslonac vlasti, a Jugoslav Jakić će ostati predsjednik Opštine Šavnik", jasan je Živković.

On je pozvao sve građanke i građane Šavnika da izađu na izbore 11. juna i zaokruže broj 10, dodajući da lista "Zajedno" vodi u bolju budućnost Crne Gore.

Prisutnima se obratio i portparol Socijaldemokrata (SD) i kandidat za poslanika Nikola Zirojević koji je kazao da mu je uvijek posebno zadovoljstvo kada dođe u Šavnik.

Predstavnici koalicije 'Zajedno' u Šavniku
Predstavnici koalicije "Zajedno" u Šavnikufoto: Demokratska partija socijalista

"Ajmo svi zajedno da razvijamo poljoprivredu u Šavniku, da obogaćujemo turističku ponudu ovog kraja, jer šavnička opština obiluje velikim prirodnim bogatstvima i itekako možemo raditi na njihovoj daljoj valorizaciji. Ajmo umjesto što se škole u Šavniku prazne da ih punimo i da umjesto što građanke i građani Šavnika tražili neke bolje uslove, idu u Nikšić, Podgoricu ili dalje, da ljude vraćamo i da ljude iz nekih drugih sredina dovodimo u Šavnik", rekao je Zirojević.

On je ocijenio da će Šavnik na čelu sa predsjednikom opštine Jakićem nastaviti da ide putem razvoja i prosperiteta.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Opštine Šavnik i kandidat sa liste, Jugoslav Jakić.

"Uspjeli smo da ostvarimo ono što smo postavili kao svoj cilj, a to je – da nađemo mjeru između onoga što je potreba građanina Šavnika i ono što su investiciona ulaganja u našem gradu. Preduzeli smo brojne mjere za naše najmlađe sugrađane, za naše đake i studente, za socijalno najugroženije kategorije. Razvili smo paletu novih mjera za naše poljoprivrednike kako bismo poljoprivrednu proizvodnju podigli na jedan značajno veći nivo, a isto tako nijesmo zanemarili značajna ulaganja u infrastrukturu kako bi se naš grad razvijao u pravom smjeru", kazao je Jakić.

On je, takođe, prisutne pozvao da ih podrže na predstojećim parlamentarnim izborima.

Kandidatkinja za poslanicu Draga Perišić u svom obraćanju okupljenima na tribini rekla je da je projekat "Crna Gora u pokretu" agenda koja, kako smatra, Crnu Goru vodi u društvo razvijenih evropskih naroda.

"Naš plan predviđa realnu budućnost, jer u Crnu Goru vraćamo ulaganja i investicije koje će za posljedicu imati veće plate i penzije, veći broj korisnika socijalne zaštite i u konačnom, pravedniju raspodjelu učinka. Predviđa i Crnu Goru kao članicu EU, što će značiti bolji i humaniji život svakog građanina, razvijeniju nacionalnu i lokalnu ekonomiju", saopštila je Perišić.

Perišić na tribni u Šavniku
Perišić na tribni u Šavnikufoto: Demokratska partija socijalista

Ona se na kraju svog izlaganja zahvalila na prilici da bude dio, kako je ocijenila, reprezentacije “Crna Gora u pokretu”, a sve u cilju borbe za bolju budućnost naše države.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Opštinskog odbora DPS Šavnik Srećko Kotlica koji je kazao da je izborna lista odraz dubokih partijskih reformi sprovedenih u prethodnom periodu.

"Siguran sam da nova lica koja su naši predstavnici, svojim nastupima i aktivnostima neće dovesti u pitanje sve ono što su svijetli rezultati koje smo svi zajedno postigli od 2006. godine do danas, te da će brižljivo da čuvaju sve one temeljne vrijednosti koje su u nas utkali naši preci", rekao je Kotlica.

Bonus video: