Bečić: Poštovanje kodeksa, jaka i stabilna vlada, većina za pravosuđe i izborno zakonodavstvo

On je kazao da su dijalog i kompromis značajne ali i skupe riječi u crnogorskom društvu, ali se sada stvaraju preduslovi za relaksaciju odnosa

30895 pregleda 126 reakcija 49 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da je na sastanaku predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna, saopštio tri ključna pitanja.

"Prvo da poštujemo do 11. juna kodeks o fer i demokratskoj kampanji, a vjerujem i da ova danas zajednička poruka i lijepa slika koju smo poslali u funkciji jedne pozitivne kampanje koja se vodi i koja će se voditi... Drugi važan zadatak nakon 11. juna je da brzo dobijemo jaku i stabilnu vladu i stabilnu većinu, jer to su ključne pretpostavke ostvarenja svih drugih društveno-politčkih ciljeva na unutrašnjem planu, na planu evropskih integracija. Treći zadatak, za koji će trebati više vremena nakon 11. juna, nadam se ne previše, je da dođemo do prijeko potrebnog konsenzusa oko zaokruživanja kadrovskog ekipiranja u u pravosuđu i oko potrebne većine za reformu izbornog zakonodavstva", rekao je Bečić novinarima nakon sastanka.

On je kazao da su dijalog i kompromis značajne, ali i skupe riječi u crnogorskom društvu.

"Vjerujem da se nakon završetka svih 'velikih tema' koje su opterećivale društvo sa vladavinom jednog režima, sa jednim čovjekom na čelu tog režima, sa određenim vjerskim pitanjima, što je sve iza nas, sada stvaraju preduslovi za relaksaciju odnosa, za jedan demokratski dijalog da bi čuvali građansku Crnu Goru, da bi ispunili ove zadatke i došli do prijeko potrebnog konsenzusa na našem evropskom putu. Tačno je, moraće svi pomalo da podnesu žrtve da bismo došli do ovih ciljeva, ali kad svi pomalo gube, kad su svi po malo zaadovoljni, a pomalo nezadovoljni, onda je Crna Gora sigurna u pobjedu", poručio je Bečić.

Sastanak predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića sa predstavnicima političkih partija koje učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna održan je u Vili Gorica u Podgorici.

Bonus video: