PES: Skaj aplikacija je dokaz da su DF i DPS sazreli za koaliciju

"Aktuelni napadi iz rasformiranog DF-a jednako su utemeljeni i ozbiljni kao i oni za vrijeme lokalnih i predsjedničkih izbora"

10419 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
PES, Foto: Pokret Evropa sad
PES, Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je danas je Skaj aplikacija dokaz da su Demokratski front (DF) i Demokratska partija socijalista (DPS) sazreli za koaliciju.

"Aktuelni napadi iz rasformiranog DF-a jednako su utemeljeni i ozbiljni kao i oni za vrijeme lokalnih i predsjedničkih izbora. Isti onaj DF koji je u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) sinhronizovano i pravno neutemeljeno zajedno sa DPS-om eliminisao Milojka Spajića iz predsjedničke trke, sada optužuje PES za potencijalju saradnju sa tom partijom bez ikakvog dokaza, i to samo par mjeseci nakon što je njihov drugoplasirani kandidat za poslanika i trećeplasirani predsjednički kandidat u penthausu Hiltona sa Milom Đukanovićem razgovarao o pomirenju i zajedničkom političkom djelovanju", ističe se u saopštenju PES.

Iz te partije na čijem je čelu Milojko Spajić su dodali da "umjesto što se bave neutemeljenim napadima kako bi sakrili interne probleme, podijeljenom DF-u je pametnije da svoje limitirane resurse upregnu kako bi pomogli svojim funkcionerima u dokazivanju nevinosti, usljed postupka koji se vodi protiv njih za šverc narkotika".

"Ako već napadima i izmišljotinama šalju javnosti poruke da neće sa PES-om saradnju, ostaje nam zaključak da su se stekli uslovi za koaliciju sa reformisanim DPS-om, bez Đukanovića. Vjerovatno reformisani DF bez Medojevića je prihvatljiv za ovakav DPS, pa najave Milana Kneževića da je moguća saradnja sa DPS-om jeste samo dokaz da se na tom projektu radilo već duže vrijeme. Pojavom PES-a partneri iz Skaj aplikacije DF i DPS izgubili su sve izbore, zaključno sa predsjedničkim", zaključuje se u saopštenju PES.

Predstavnici partija koje su bile članica DF više puta su saopštavale da se nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna planira formiranje parlamentarne većine koju će činiti dio PES i DPS.

DF je prestao da postoji 14. maja nakon što su to potvrdila trojica nekadašnjih lidera tog saveza Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna partija) i Nebojša Medojević (Pokret za promjene).

Bonus video: