Marković: Zahvalni smo Vladi za rješavanje problema koji je sama stvorila, izdvojiti finansijska sredstva za mlade

Kako smatra Marković, nije suština u zalaganju ministara da se konkretno ovaj problem riješi, već problematična politika koja ne prepoznaje potrebe mladih

7710 pregleda 3 komentar(a)
Marković, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Marković, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore

Gimnazijalci će na kraju ići na takmičenje u Japanu, i to je najbitnije, ali ne smijemo zaboraviti da je ovo samo još jedan u nizu primjera sistemskog urušavanja obrazovnog sistema i tjeranja mladih iz Crne Gore kojima je svaki progres na staklenim nogama u Crnoj Gori, kazala je predsjednica Foruma mladih SDP i kandidatkinja za poslanicu na listi "SDP – Za našu kuću" Jovana Marković.

Ona je, kako je saopšteno iz te partije, zahvalna što imaju Vladu koja je, "nakon što je napravila problem", isti riješila na, kako kaže, ekspresno populistički način.

"Velikodušno hvala Dritanu Abazoviću i Goranu Đuroviću jer su hrabro lupili šakom o sto i naredili da se crnogorskim gimnazijalcima mora obezbijediti put na 53. Međunarodnu olimpijadu iz fizike i u tu svrhu iskoristili svoje ministarske visprenosti. Da podsjetim, saopšteno je da "tehničke prepreke" i nedostatak sredstava (najprije će biti ovo drugo) sprječavaju odlazak naših najboljih učenika na međunarodno takmičenje u Tokio" rekla je Marković.

Kako ona smatra, nije suština u zalaganju ministara da se konkretno ovaj problem riješi, dodajući da je problematična politika koja ne prati potrebe mladih i ne izdvaja finansijska sredstva za njihove potrebe.

"Možda bi ipak bilo korisnije i svrsishodnije umjesto davanja stotina hiljada eura godišnje za vjerske organizacije, ta sredstva usmjeriti u fond koji će podržati crnogorske talente. Pa da tek onda pričamo o crnogorskoj omladini i našoj budućnosti u svojoj domovini", zaključila je Marković.

Bonus video: