Kaluđerovć: "Otvoreni Balkan" nudi potencijal za povećavanje BDP-a Crne Gore

kaluđerović je kazala da ta inicijativa olakšava prekogranično kretanje i međusobnu trgovinu, te da kreira zajedničko tržište koje je, kako smatra, atraktivnije stranim investitorima

6896 pregleda 14 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore
Kaluđerović, Foto: Socijalistička narodna partija Crne Gore

Regionalno ekonomsko povezivanje u najboljem je interesu Crne Gore, zbog čega Socijalistička narodna partija (SNP) u potpunosti podržava pristupanje inicijativi "Otvoreni Balkan", kazala je kandidatkinja za poslanicu "SNP-Demos - Za tebe" Slađana Kaluđerović.

Ona je kazala da ta inicijativa olakšava prekogranično kretanje i međusobnu trgovinu, te da kreira zajedničko tržište koje je, kako smatra, atraktivnije stranim investitorima.

"Otvoreni Balkan“ takođe pruža dodatnu priliku za izvoz firmama iz Crne Gore, nudi veći dijapazon poslova radnoj snazi i olakšava kretanje građana regiona. Za Crnu Goru inicijativa predstavlja pun pogodak, jer, osim što značajno olakšava kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, otvara širok prostor za privlačenje novih investitora, koji će prije uložiti novac u veće nego u usitnjeno tržište", navela je Kaluđerović.

Prema njenim riječima, bojazni da "Otvoreni Balkan“ šteti ekonomiji Crne Gore nisu opravdane.

"Najbolji primjer da se to neće desiti Sjeverna Makedonija, koja je ulaskom u tu regionalnu inicijativi značajno uvećala trgovinsku razmjenu sa Srbijom i Albanijom", dodala je.

Ta inicijativa nud ogroman potencijal za povećane BDP-a, tvrdi Kaluđerović, te dodaje da to znači veće plate i penzije, otvaranje novih radnih mjesta.

Bonus video: