Nimanbegu: Na sastanak sa Milatovićem, osim mene i nosioca liste Albanskog foruma, niko drugi nije poslao Albanca

Milatoviću i pristutnima na sastanku sam predočio gorke istine o statusu Albanaca u Crnoj Gori"

12565 pregleda 17 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nimanbegu, Foto: Boris Pejović

Na današnjem sastanku predstavnka izbornih lista sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatoviće vidjelo se i nešto zanimljivo - osim mene i nosioca liste Albanskog foruma, niko drugi nije poslao drugog Albanca za ovaj sto. Još jedna činjenica zašto treba glasati albanske liste, a ne liste sa po kojim Albancem, poručio je Genci Nimanbegu, nosilac liste "Albanska Alijansa".

Kako se navodi u saopštenju te liste, on je Milatoviću i pristutnima na sastanku predočio, kako kaže, gorke istine o statusu Albanaca u Crnoj Gori.

"Da je Ulcinj, kada je ušao u sastav Crne Gore, bio najbogatiji grad, dok je danas jedan od najsiromašnijih. Da je Ulcinj jedini grad bez marine i pomorske luke. Od Ulcinja se godišnje u budžet Crne Gore uplaćuje najmanje 22 miliona eura PDV-a a vrlo malo investicija se vraća", kaže Nimanbegu.

Dodao je i da Da je kulturno nasleđe Albanaca sve češće na udaru Srpske pravoslavne crkve kako u Ulcinju tako i u Krajini i Martinaju.

"Da je iznenađujuće da nemamo nijednog sudiju Albanca u višim sudovima, u Apelacionom, Vrhovnom i Ustavnom sudu. Da je politizacija administracije degradirala kvalitet usluga, pa i obrazovanja. Da će centralizacija i unitarizacija uprave dodatno narušiti položaj Albanaca u Crnoj Gori", naveo je.

Zaključio je i da je pomenuo spremnost albanskog političkog faktora da otvori dijalog o ovim pitanjima i da se otvoreno razgovara.

Bonus video: