DPS: PES da preispita stavove svog funkcionera Filipa Ivanovića

DPS nije, kako kažu, za deset godina postojanja DF, "ni u mjesnoj zajednici" formirala sa njima bilo kakvu većinu

11034 pregleda 9 komentar(a)
DEmokratska partija socijalista, Foto: DPS
DEmokratska partija socijalista, Foto: DPS

Dezorjentisanost Pokreta Evropa sad (PES) kulminirala je u saopštenju kojim su, željni medijske pažnje, optužili Demokratsku partiju socijalista (DPS) i Demokratski front (DF) za eventualnu postizbornu saradnju, saopšteno je iz DPS-a.

Ta partija nije, kako kažu, za deset godina postojanja DF, "ni u mjesnoj zajednici" formirala sa njima bilo kakvu većinu.

"Sa druge strane, za nešto više od 10 mjeseci koliko PES postoji, ne postoji nivo izbornog odlučivanja u kojima ova partija nije napravila koaliciju sa DF-om. Čak su u nekim opštinama – poput Budve i Zete, odustali od nastupa na izborima kako bi omogućili DF-u da uzme apsolutnu vlast. Dodatno, o neprincipijelnosti Evrope sad govori i okolnost što u Podgorici i Danilovgradu imaju gradonačelnicu, odnosno predsjednika opštine isključivo zahvaljujući DF-u", kazali su iz DPS-a.

Naveli su da bi iz PES-a trebali da preispitaju stavove funkcionera Filipa Ivanovića, dodajući da je on taj koji je rekao da je DF za PES prihvatljiv partner nakon parlamentarnih izbora.

Bonus video: