Adžić: Dobra koordinacija ključna za nastavak borbe sa kriminalom

“Na sastancima je saopšteno da je stanje javnog reda i mira u tim opštinama povoljno, a govorilo se o daljem unapređenju efikasnosti”, kaže se u saopštenju.

6095 pregleda 1 komentar(a)
Adžić, Foto: MUP Crne Gore
Adžić, Foto: MUP Crne Gore

Dobra koordinacija rada odjeljenja bezbjednosti potrebna je kako bi još više povećalo povjerenje građana i poslala jasna poruka da je država odlučna da se obračuna sa kriminalom, kazao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

On je danas sa saradnicima boravio u radnoj posjeti Mojkovcu i Bijelom Polju, gdje se sastao sa načelnicima odjeljenja bezbjednosti.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), sastanci su bili prilika da načelnici upoznaju ministra sa svim važnim aktuelnim pitanjima koja se tiču bezbjednosti u ovim opštinama.

“Na sastancima je saopšteno da je stanje javnog reda i mira u tim opštinama povoljno, a govorilo se o daljem unapređenju efikasnosti”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je jedna od tema razgovora bilo i poboljšanje uslova rada, i da je u planirana nabavka uniformi, dodatne opreme i vozila, u cilju postizanja još vidljivijih rezultata.

“Ministar je iskazao punu podršku menadžmenta MUP-a i akcentovao da je potrebna dobra koordinacija rada kako bi još više povećali povjerenje građana i poslali jasnu poruku da je država odlučna da se obračuna sa kriminalom”, navodi se u saopštenju.

Adžić je, kako je saopšteno, obišao i područne jedinice za upravne poslove državljanstvo i strance u Mojkovcu i Bijelom Polju, gdje je razgovarao sa službenicima.

On je kazao da je zadovoljan jer su i na tom planu službenici posvećeni efikasnom rješavanju zahtjeva građana.

Adžić je istakao da MUP u kontinuitetu unapređuje svoje usluge i servise, ali da je usmjerenost zaposlenih na potrebe građana neophodna za kvalitetno funkcionisanje javne uprave.

“Zadovoljstvo mi je što sam se danas uvjerio da su službenici profesionalni, odgovorni i da se možemo pohvaliti da pružamo kvalitetne usluge“, kazao je Adžić.

Bonus video: