Bečić: Da još više kruzera dođe u Kotor; Abazović: Žičara samo početak velikih infrastrukturnih projekata u ovom gradu

Predsjednik Opštine, Vladimir Jokić, prisutne je podsjetio da je DPS upravo iz Kotora počeo da se razvlašćuje

16653 pregleda 13 komentar(a)
Bečić, Jokić i Abazović u Kotoru, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Jokić i Abazović u Kotoru, Foto: Demokratska Crna Gora

Naša posebna briga biće usmjerena na potrebe svih turističkih radnika i Luke Kotor - da vam još više kruzera dođe i da vam što duže ostanu njihovi putnici, poručio je Aleksa Bečić, nosilac izborne liste "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji".

Kako Demokratska Crna Gora navodi u saopštenju, on je zajedno sa premijerom Dritanom Abazovićem boravio u Kotoru, gdje ih je dočekao Vladimir Jokić, predsjednik Opštine i gdje su razgovarali sa okupljenim narodom.

Kako navode, Bečić je konstatovao da u Evropi nema mnogo ovakvih gradova - muzeja kao što je Kotor, a pogotovo ih nema koji istovremeno žive punim gradskim životom, a brižljivo i hrabro čuvaju svoje muzejsko blago za nove generacije. Zahvalio se mještanima što vjekovima čuvaju najljepši muzej Crne Gore.

"Vjekovima hrabro čuvate najljepši muzej Crne Gore – vaš Kotor, krunu Boke, nevjeste Jadrana! Hvala vam na tome! Ovdje je moj veličanstveni imenjak Aleksa Šantić opjevao Boku, zadivljen njenom krunom, a njom, zajedno sa njenim draguljima u Perastu, Prčnju i svuda širom kotorske opštine, treba da se zadivi još više gostiju iz cijelog svijeta", rekao je Bečić.

Kaže da Kotor nije samo muzej.

"Kotor je i Grbalj i svi ostali djelovi opštine koji su najljepše bašte agromediteranske proizvodnje! Već sam rekao našim prijateljima u Baru da će nam pomoć poljoprivrednicima biti među najprečim brigama i u pregovorima sa Evropskom unijom i u svakodnevnom radu 44. Vlade Crne Gore. Vama ću pored toga reći i da ćemo ovdašnjim poljoprivrednicima pomoći da što veći broj turista sa kruzera dovedemo direktno na njihova gazdinstva. Blagodet izrazite blizine grada-muzeja, koji je istovremeno lučki grad, područjima visoko kvalitetne i zdrave poljoprivredne proizvodnje jednostavno se mora iskoristiti za povezivanje kruzerskog, kulturnog i urbanog turizma sa agroturizmom, čak i za turiste koji će u Kotoru ili čak Crnoj Gori provesti samo 24 sata", poručuje Bečić i zaključuje: "Hrabro na čelu sa slavnom Bokeljskom mornaricom! I sveti Tripun i sveti Nikola ponose se sa Kotorom! Hrabro Kotorani", kaže on.

Aleksa Bečić, Dritan Abazović, Vladimir Jokić
foto: Demokratska Crna Gora

Kako navode u saopštenju, lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović istakao je da je Kotor pun turista i da će se 13. jula pružati najljepši pogled na nevjestu Jadrana, jer će tada početi sa radom žičara Kotor - Lovćen.

On je najavio da je to samo početak velikih infrastrukturnih projekata u Kotoru.

"'Siguran sam da ćemo zajedno sa svim dobrim ljudima doći do repariranja bedema starog grada, da se još neki brend, pored Hajata koji otvara svoja vrata 1. juna i Riksusa koji je već počeo svoju operaciju u Perastu, pojavi na ovom području. I za Crnu Goru nema zime. Širimo naša jedra slobode, donosimo hrabre, odlučne odluke i idemo u nove pobjede. Uživamo u najboljoj kampanji do sada. Kako se broji? Hrabro se broji", rekao je Abazović.

Abazović je zaključio nda trenutno uživa u najljepšoj kampanji do sada.

Predsjednik Opštine, Vladimir Jokić, prisutne je podsjetio da je DPS upravo iz Kotora počeo da se razvlašćuje.

"Kako smo iz Kotora i počeli da razvlašćujemo DPS tako da u Kotoru potvrdimo još jedan put tu pobjedu. Da nastavimo da brojimo kruzere ,a da pretanemo da brojimo mafijaške klanove, da nastavimo da brojimo uspjehe, a da izbrojimo poraze mafije kako u Kotoru tako i u cijeloj Crnoj Gori. Zbog toga 11. juna svi složno da hrabro brojimo novu pobjedu", rekao je Jokić.

Bonus video: