Mašković o skandiranju navijača Sutjeske: Možda je ovo ta pomirena Crna Gora o kojoj pričaju premijer i predsjednik

"Razočaravajuća je i reakcija policije koja je bila u pratnji nikšićkih navijača, a koja nije adekvatno reagovala na povike"

15060 pregleda 7 komentar(a)
Mašković, Foto: SD
Mašković, Foto: SD

Možda je ovo ta pomirena Crna Gora o kojoj nam govore predsjednik države Jakov Milatović i odlazeći premijer Dritan Abazović, poručio je Miloš Mašković, šef Kluba odbornika Socijaldemokrate (SD) - Liberalna partija (LP) u Skupštini Glavnog grada.

Navijači Sutjeske noćas su prije utakmice finala Kupa Crne Gore u fudbalu u blizini stadiona pod Goricom uzvikivali "Nož, žica, Podgorica” - tekst koji podsjeća na stravični genocid u Srebrenici.

"Zabrinjavajuće poruke sa ulica Glavnog grada. Skandiranje 'Nož, žica, Podgorica' predstavlja nedopustiv čin šovinizma i ekstremizma", dodao je Mašković, a navodi se u saopštenju SD-a.

Kaže da je bila i razočaravajuća reakcija policije koja je bila u pratnji nikšićkih navijača.

"A, koja nije adekvatno reagovala na povike koji asociraju na 'Nož, žica, Srebrenica' i time veličaju genocid koji se dogodio i Srebrenici", jasan je Mašković.

U kontekstu aktuelne političke krize u Crnoj Gori, kaže on, ovakva dešavanja dodatno otežavaju situaciju i unose dodatnu napetost u društvo.

"Neophodno je da svi odgovorni akteri preuzmu svoj dio odgovornosti. Organizatori sportskih događaja, navijači, policija i druge relevantne institucije moraju da zajedno rade na stvaranju atmosfere u kojoj se poštuje ljudsko dostojanstvo i u kojoj nema mjesta za šovinizam, ekstremizam i propagiranje nasilja", zaključio je Mašković.

Bonus video: