Stanić: Nije najveće zlo što je Đukanović poharao Crnu Goru, mnogo je veće zlo što je iza njega ostalo toliko mržnje

"Prva stvar koju nova vlast mora da uradi je da pomiri Crnu Goru", rekao je Stanić

4955 pregleda 2 komentar(a)
Stanić, Foto: Narodna koalicija
Stanić, Foto: Narodna koalicija

Nije najveće zlo što je Milo Đukanović poharao Crnu Goru, mnogo je veće zlo to što je iza njega ostalo toliko mržnje i podjela u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik Pokreta za Pljevlja i kandidat za poslanika "Narodne koalicije – Složno i tačka" Novica Stanić.

"Prva stvar koju nova vlast mora da uradi je da pomiri Crnu Goru", rekao je Stanić, saopšteno je iz Narodne koalicije.

Nosilac liste "Narodne koalicije – Složno i tačka" Dejan Vukšić se "govoreći o prioritetima koalicije osvrnuo na zdravu porodicu i očuvanje tradicije".

"Zdrava porodica i čuvanje naše tradicije su osnove svega. Nema ekonomskog prosperiteta bez zdrave i jake porodice. Zdrava porodica je temelj našeg bića, temelj našeg djelovanja i temelj ekonomske sigurnosti i nezavisnosti. Da bi odbranili taj naš osnovi princip mi smo se i uključili u politički život Crne Gore", rekao je Vukšić.

Predsjednik Prave Crne Gore i kandidat za poslanika "Narodne koalicije – Složno i tačka“ Marko Milačić kazao je da se tri godine trudio da predlaže zakonska rešenja za dobrobit svakog građanina Crne Gore.

"Donijeli smo brojna rešenja, promijenili brojne zakone, pomogli osobama sa invaliditetom, asistentima u nastavi, promijenili krivični zakonik, nedavno predali u skupštinsku proceduru Rezoluciju o osudi zločina u Murinu i brojne druge stvari. Za razliku od drugih mi imamo pravo da nešto obećamo, jer sve što smo radili u prethodne tri godine uradili smo kako treba. Zbog toga vam nećemo pričati prazne priče. U našem programu detaljno smo razradili sve ono što tišti građane Crne Gore, ali u fokusu nam je srećna i zdrava porodica", rekao je Milačić.

Predsjednik Slobodne Crne Gore i kandidat za poslanika "Narodne koalicije – Složno i tačka" Vladislav Dajković poručio je da Vukšić, Milačić, Stanić, predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, potpredsjednik Opštine Berane Mladen Premović i njihove kolege i saradnici smatraju da "srpski narod u Crnoj Gori može opstati samo ako se držimo zajedno".

"Ako nas je istorija nečemu naučila, makar u posljednjih desetak godina, pored svih laži i prevara, jeste to da moramo da se držimo zajedno", rekao je Dajković.

Premović je poručion da će se "uvijek boriti za očuvanje naših tradicionalnih vrijednosti koje su nas kroz vjekove očuvale u ovim turbulentnim i trusnim područjima".

"Bez toga smo niko i ništa", kazao je Premović.

Mršulja, koja je i kandidatkinja za poslanicu "Narodne koalicije – Složno i tačka" rekla je da "samo sloga i snaga zajedništva, iskrene i dobre namjere ljudi mogu uspjeti".

"To se vrlo lako može prepoznati u svakom čovjeku. Narod najbolje vidi ko su njegovi predstavnici koji rade i radiće za bolje sjutra svig građana, u odnosu na one koji imaju prvenstveno lični interese, pod plaštom narodnih i koji vješto, decenijama, vođeni dugogodišnjim iskustvom ostvaruju svoj, a ne narodni interes", rekla je Mršulja.

Bonus video: